Resolved I seem to have lost my jailbreak

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by hakr100, Feb 11, 2013.

  1. hakr100, Feb 11, 2013
    Last edited: Feb 11, 2013

    macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Location:
    East Coast
    #1
    Hmm. iPhone5, jailbroken, worked fine for a few days, suddenly I found my phone in "safe mode." Thought I got out of "safe mode" by shutting down phone and rebooting while holding the "UP" volume button but though the Cydia icon is still on my home page, none of the Cydia apps are working and they don't show up in the settings, either, but Winterboard shows up on my second home page.

    I rebooted again. No "safe mode" showing, but I still have Cydia on my home page.

    I'm pretty much stumped at this point. Any suggestions?


    - - -

    Whoops...killed the Weather icon from Cydia and did another reboot and all came back.

    Weird stuff.
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 7, 2013
    #2
    Safe mode happens when some newly installed cydia apps don't work properly. See if that's the problem. Try uninstalling them one by one and see if it resolves the problem.

    Otherweise, you should try restoring and then jailbreaking again. That would be the cleanest way to get back to business.
     
  3. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #3
    Where did you lose it?:D
     
  4. macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #4
    If you reboot while depressing the volume up button, you go right back into SafeMode.
     
  5. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 15, 2009
    #5
    I wonder if this happened to me. I have installed anything in a few days and my jb i4 has been working great. this morning I double-clicked Home button, it rebooted on me and I seem to have lost the jb setup. Cydia, winterboard, and all jb apps there, everything is back to how it was and I'm in Safe mode. Hmm... :confused:
     
  6. macrumors 68000

    Frenchjay

    Joined:
    Jul 6, 2010
    #6
    When you're in safe mode everything is disabled so you have the ability to deleted/disable a package so it doesn't go into a boot loop or re-spring. To exit safe mode just turn th phone off with the power button only and turn it back on with the power button only. If it still hasn't changed, re-spring.
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Location:
    East Coast
    #7
    Thanks. In my case, the jb's came back just as mysteriously as they disappeared. I think it was related to my downloading the new "weather" icon from Cydia, but I didn't see any error messages I could understand. Once I dumped the icon, the jb's came back after turning the phone off and on a few times.

    It's too bad you cannot back up and restore your Cydia and apps simply from a backup app that isn't dependent upon the jb being up and running properly,
     
  8. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 15, 2009
    #8
    Thanks. I just needed to update through Cydia and everything went back to my jb state before going into safe mode. Glad it was that simple.
     
  9. rburly, Feb 12, 2013
    Last edited: Feb 12, 2013

    macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 15, 2009
    #9
    Right after getting everything back to my original JB, I downloaded evasi0n 1.1 and have no JB at all. Just Cudia, winterboard, etc that are non-functioning now. Cydia won't even load.
     

Share This Page