iMovie will not open

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by maise, Feb 27, 2004.

  1. maise macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2003
    #1
    I have been using imovie over the past couple of months for some light movie editing and today when i tried to open it something went wrong. The icon just shows up in the dock for a second and then goes away. Whats wrong and what can I do to fix it.
     
  2. HexMonkey Administrator

    HexMonkey

    Staff Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Location:
    New Zealand
    #2
    It sounds like the most likely cause is permissions. Go to Applications/Utilities/Disk Utility and repair permissions.
    If that fails, try deleting all the iMovie preferences files. They'll be one at Home/Library/Preferences/com.apple.iMovie[version no].plist, and there's also Home/Library/iMovie
     
  3. maise thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2003
    #3
    ok tried repairing the hard drive and i deleted the things you told me to and the same thing is happening and the same thing is still happening. What else can I do? Should i just delete it and try reinstalling it?
     
  4. HexMonkey Administrator

    HexMonkey

    Staff Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Location:
    New Zealand
    #4
    Did you repair the disk or repair permissions for the disk (your last post is a little vague). In disk utility, after selecting the hard disk there are four buttons; Verify Disk Permissions, Repair Disk Permissions, Verify Disk and Repair Disk. Make sure you click Repair Disk Permissions. Failing that try creating a new user and seeing if the problem still occurs with that user. If it does, you may have to reinstall iMovie.
     
  5. iamthedeepember macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2004
    #5
    I am having the same problem and I dont know what to do. I rebooted like 7 times and it still will not open. It doesnt even let me get to the preferences to delete them.
     
  6. tdhurst macrumors 68040

    tdhurst

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #6
    Huh?

    The computer won't let you get trash the prefs? Are you not the administrator?
     
  7. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #7
    To me, it sounds like the application is crashing. Please post the entire last entry from within ~/Library/Logs/CrashReporter/iMovie.crash.log
     

Share This Page