Iphone Frozen on slide to unlock--PLEASE HELP!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by baldhogg, Oct 24, 2010.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #1
    My iphone has frozen at "slide to unlock" I have tried absolutely everything and nothing is working! The phone still rings, I just can't answer it, I still receive texts, I just can't open them. Does anybody know what to do????
     
  2. celticpride678

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Boston, MA
    #2
    Hold down the power and home buttons simultaneously until it reboots
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #3
    I tried that, it didn't work. Any other suggestions? It's almost like the touch screen isn't working, it is not responding to touch at all. It is just staying on the "slide to unlock" screen. I can't even get on to the home screen
     
  4. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 29, 2009
    #4
    When you say "it didn't work" - what happens?

    Did it reboot and then continue to manifest the same problem? Or did it fail to reboot?
     
  5. macrumors 6502a

    Graeme43

    Joined:
    Sep 11, 2006
    Location:
    Great Britain (Glasgow)
    #5
    sounds like dead screen like yo said... any apple store near you?
     
  6. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #6
    I have rebooted it several times, but when it comes back up from the reboot, the screen does not respond to my touches still
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #7
    No there aren't any Apple stores near my area, any suggestions?
     
  8. celticpride678

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Boston, MA
    #8
    Can you plug it into iTunes and see if a restore will fix the issue?
     
  9. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #9
    I have already tried to restore it, and it still doesn't work, maybe sometime inside went haywire?
     
  10. celticpride678

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Boston, MA
    #10
    Restored as a new device? If a restore doesn't even help, then it has to be hardware-related.
     
  11. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #11
    not too sure what to do from here, I am pretty sure I have tried everything
     
  12. macrumors 6502a

    chargit

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    Evansville, In
    #12
    well dont restore it that is not your problem. if the full reboot does not work your touchscreen may have went out. do you have another phone that you can switch the screen/lcd assembly over to see if it works? do you have the skill to open the phone carefully and make sure it is plugged in correctly? these things can be tricky and you can do damage if you dont know how to and dont do it correctly. I tried to pm you but you dont seem to have that option.
     
  13. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #13

    Would the lcd be only in a touch screen phone? Yes I know how to take the screen off and make sure the lcd is in place I have seen people do it before but am afraid of messing up.
     
  14. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #14
    Do you know what I need to do so you can pm me?
     
  15. macrumors regular

    Joined:
    Oct 2, 2010
    #15
    Your touch screen is for sure the problem. Is the phone still under warranty? If so you can call apple and they can send you a replacement if you don't have any apple stores around that is.

    If youre not under warranty, like chargeit said, you can very very carefully open the phone up and see if something came loose. Worst case senario, you can always buy a new LCD screen, preferably attached to a top glass, and switch it out. If you don't know how to do it yourself and don't want to risk screwing something up, pay someone who does it for a living.
     
  16. macrumors regular

    Joined:
    Oct 2, 2010
    #16
    To enable pm click User CP on the left side of the bar at the top, click edit options on the left, check enable pm.
     
  17. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 22, 2015
    #17

Share This Page