Outlook/Entourage: Error - 17900

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by crackbookpro, Nov 5, 2009.

  1. macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #1
    I am trying to set up my work computer with Outlook. When I am trying to do the exchange server for Entourage, I put in all the correct fields, but when I click the 'verify settings' icons to verify - it gives me a an error.

    ERROR - 17900

    I have the new 21.5" iMac with the ATI graphics card running Snow Leopard. If anyone can help that would be greatly appreciated.

    Thanks... I appreciate any help!
     
  2. macrumors 6502a

    Kronie

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #2
    Outlook and Entourage don't communicate. If your trying to access a machine running outlook on your mac you S.O.O.L. ( I can spell that out if you need me to) :)
     
  3. thread starter macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #3
    S.O.O.L is what I am afraid of...

    What do you mean by "don't communicate"?
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    WI
    #4
    I noticed you said "Verify Settings" button, which leads me to believe you're doing the simple setup/wizard.

    Try setting up a new Exchange account, and select "Configure Account Manually".

    When we migrated to Exchange 2007, I had to do that for our Entourage users.
     
  5. thread starter macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #5
    I did configure it manually like you said. Did all the necessary steps for it. I am using 2008 - if that makes a difference.
     
  6. macrumors regular

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    WI
    #6
    Alright.

    I don't have the new iMac, but I did setup an Exchange account using Office 2008 on a brand new MBP w/ 10.6. I know it's not the exact same hardware/drivers then, but I am pressed to verify that the settings are at least correct.

    Have you connected to this Exchange account before, using Entourage? (on any Mac).

    the Exchange Server field needs to hit a certain location of the server, b/c of WebDAV issues.

    For Example: https://ex.company.com/exchange/username

    [where ex.company.com would the the location of the exchange server, and username would be your username]

    If you're positive the settings are good, and/or you've done it before, let me know. I'm asking this b/c in my experience, ERROR - 17900
    means authentication error.
     
  7. thread starter macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #7
    Unfortunately, I did all those steps, and I know it is an authentication error - I don't have a clue and neither does googlelizing this a 100 different ways. I appreciate the help luffx. Gracias! If an idea breaks through, please give me a shout on here.

    I think it just may not work. If I don't find an answer by tomorrow I may have to let 'er go, and get a Windows 7 desktop.
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Location:
    Zed Zed 9 Plural Zed Alpha
    #8
    I would most certainly call apple to get help before I would return the thing. Just because this board cant help you doesnt mean it cant be "fixed".
     
  9. thread starter macrumors 65816

    crackbookpro

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Om nom nom nom
    #9
    ...if my IT director can't do it, I'm screwed.

    I'm done googlelizing!!! This blows - the iMac is nice though :p

    Anyone work at Apple or Microsoft who can help?

    The iMac is the new 21.5'' w/the ATI GPU running SL... Please read 1st post /\ /\
     

Share This Page