Some icons missing on Desktop Menu Bar, Safari Menu Bar and Finder Menu Bar

Discussion in 'MacBook Air' started by chroniceater, Jan 11, 2013.

  1. chroniceater, Jan 11, 2013
    Last edited by a moderator: Jan 12, 2013

    chroniceater macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2012
    #1
    Hi, I'm a new Mac user. My MBA runs Mountain Lion 10.8.2. Then I realised that some icons on my Desktop Menu Bar, Safari Menu Bar and Finder Menu Bar are missing. Here are some snapshots:

    Desktop Menu Bar:
    [​IMG]
    Safari Menu Bar:
    [​IMG]
    Finder Menu Bar:
    [​IMG]

    I need help to fix this. I've been looking for the solution for days but up till now I still couldn't find any. Please help me :( THANKS :D
     
  2. Isamilis macrumors 6502

    Joined:
    Apr 3, 2012
    #2
    You might try disk permission fix using Disk Utility.
     
  3. chroniceater thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2012
    #3
    Hey thanks for your reply! But how can I do that? Sorry I'm a newbie on mac things :(
     
  4. CrickettGrrrl macrumors 6502a

    CrickettGrrrl

    Joined:
    Feb 10, 2012
    Location:
    B'more or Less
    #4
    Open Applications/Utilities/Disk Utility (or Command+Spacebar, begin typing Disk Utility & click Return)

    Select your hard drive and then:
     

    Attached Files:

  5. chroniceater thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2012
    #5
    Hey thanks! I did it but nothing changed
     
  6. CrickettGrrrl macrumors 6502a

    CrickettGrrrl

    Joined:
    Feb 10, 2012
    Location:
    B'more or Less
    #6
    I looked on Apple's Support Community and this was occurring to numerous people back in November 2012.
    http://discussions.apple.com/thread/4498102?start=0&tstart=0

    One poster discovered that booting into Safe Mode corrected things, this was confirmed by several others.

    I'd give this a shot. Good luck, if it works, please let us know. :)
     
  7. chroniceater thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 31, 2012
    #7
    Hey I tried it right away and yes it WORKED! Thank you so much! :D
     
  8. CrickettGrrrl macrumors 6502a

    CrickettGrrrl

    Joined:
    Feb 10, 2012
    Location:
    B'more or Less
    #8
    Woohoo :) for assorted :apple: communities! So glad to hear it, it perked up this blechhy grey day.
     
  9. octothorpe8 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 27, 2014
    #9
    I hate to resurrect an old thread, but this just happened to me too (missing icons from Finder and Safari) and Safe Boot seems to have fixed it. Running Yosemite 10.10.1
     
  10. mcneale macrumors newbie

    mcneale

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Location:
    Richmond, Virginia
    #10
    Had the same issue with Yosemite 10.10.5 and the Safe Mode fix worked for me too. Safe mode login seemed to freeze, but it just needed about 10 minutes patience before it unstuck itself. My guess is that it was fsck'ing the disk at that time.

    Has the core problem been fixed in El Cap - any occurrences under that OS? Seems to have been an ugly OS glitch for years...
     

Share This Page