Wireless syncing?

Discussion in 'iOS 5 and earlier' started by jkim3691, Oct 12, 2011.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #1
    How does it work? I don't have the box to check off to sync wirelessly. Is it not available for the 3GS?
     
  2. macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Location:
    Florida
    #2
    Are you talking about wireless sync with iTunes?

    First, you must plug in your device to iTunes and check the box that says "Sync with this iPhone over Wi-fi"

    Once you do that, your machine and iOS device must be on the same wireless network. iTunes will pick it up.

    You Must be running the new iTunes and i believe the new iOS5
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #3
    That's all fine and dandy, but like I said the problem is there's no box to check "sync with this iPhone over Wi-Fi"!
     
  4. macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Location:
    Florida
    #4
    WHat version of iTunes do you have installed?
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #5
    10.5, iOS5.
     
  6. macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Location:
    Florida
    #6
    ok, I'm running 10.5b132, Please update to the latest version if you do not have that


    mine might be beta, so, pleas make sure you run your updates and see if there is an iTunes update
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #7
    I did all of that.
     
  8. macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Location:
    Florida
    #8
    Ok, if you have updated your iTunes to the latest build, and you you do not have that box under "Options" in iTunes, when you plug your phone in, and you have updated your device to iOS 5, then you need to contact support.

    Its hard to troubleshoot your issues without knowing your environment.

    That is all you need to do and i do not know why you do not see it.

    Sorry
     
  9. macrumors 65816

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #9
    works for me it is on the summary page
     

    Attached Files:

  10. macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Location:
    Florida
    #10
    yea, he said he doesn't have that box. so, i do not know. The only thing you need is the latest iTunes, and that box is there.
     
  11. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 4, 2007
    #11
    Once you click the box how do you get the iPhone to sync to iTunes wirelessly? do you have to do something in order to start the sync.
     
  12. macrumors 65816

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #12
    make sure itunes is open and just plug your phone into a power source.

    conversely go to Settings>General>Itunes sync> and click sync

    To the OP did you restore from a backup? or setup as a new phone?
     
  13. macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Location:
    Florida
    #13
    what he said...LOL
     
  14. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #14
    I'm just going to restore and see what happens.
     
  15. Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #15
    As far as the 3GS question, I have the box with my 3GS... my netbook wasn't on a wireless network at the time, though, so I didn't try it.
     
  16. macrumors 65816

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #16
    good luck!!
     
  17. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #17
    Tried to restore, said it couldn't complete it because some internal problem.
     
  18. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #18
    I don't understand, I restored, I have 10.5 and ios5, but that box still isn't showing up. Is it because I have Leopard?
     
  19. Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #19
    You're looking in the correct place -- that is, on the summary page in iTunes after you've clicked on your phone in the left iTunes pane -- right? (like Acronym's picture -- you may have to scroll down to see the option within the right pane).
     
  20. jkim3691, Oct 12, 2011
    Last edited: Oct 12, 2011

    thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #20
    Yes, I'm not an idiot I know where I'm supposed to look for the box. It only has options for:

    Open iTunes when this iPhone is connected
    Sync only checked songs and videos
    Convert higher bit rate songs to 128 kbps AAC
    Manually manage music and videos

    That's it. That's what's under options for me.

    I'm thinking it's because I'm still on Leopard.
     
  21. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 22, 2010
    #21
    I am having the same problem and also have everything updated but running Leopard. Do we really need Lion just to wirelessly sync?
     

Share This Page