Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 30, 2008, 08:45 PM   #1
haiggy
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario, Canada
Warcraft 3 TFT 1.22 Patch Released

New 1.22 patch
Ladder reset

See the b.net site for the full changelog (nothing exciting)

Hope it makes it so maphack no longer works, tie hack, all that garbage

Go get playing!
__________________
15.4" MacBook Pro 2.6GHz Core 2 Duo; 4GB RAM; 160 GB HDD; NVIDIA 8600GT 256MB; Red iPod Nano, 16GB iPod touch
haiggy is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 30, 2008, 09:10 PM   #2
ruinfx
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2008
ok i havent tried playing dota yet on my mbp but does war3 still lock up after you try and quit from the main menu? are there still the "another application is using the ports" messages?
__________________
15" 2.3GHz Retina MacBook Pro
8GB iPod Touch 4G
ruinfx is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 09:15 AM   #3
Calipso
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by haiggy View Post
New 1.22 patch
Ladder reset

See the b.net site for the full changelog (nothing exciting)

Hope it makes it so maphack no longer works, tie hack, all that garbage

Go get playing!
Nothing exciting?? Are you kidding me. Very exciting!

Two big fixes for Intel Macs! Although im not 100% sure if the sound is acutally fixed :S

Buuut, dota sounds now work properly. yay!
Calipso is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 09:51 AM   #4
haiggy
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario, Canada
Quote:
Originally Posted by Calipso View Post
Nothing exciting?? Are you kidding me. Very exciting!

Two big fixes for Intel Macs! Although im not 100% sure if the sound is acutally fixed :S

Buuut, dota sounds now work properly. yay!

That's not exciting.
A new hero is exciting. ACTUAL balance changes are exciting. A twist to the game is exciting.

A bug fix for sounds in DOTA? Who gives a crap? DOTA is TERRIBLE and for people that can't play the game it's meant to be...... go look at the Battle.net forums and see how many people are laughing at the fact that they noted 'Fixed a bug with DOTA sounds on Intel Macs' in the patch/change log.......
__________________
15.4" MacBook Pro 2.6GHz Core 2 Duo; 4GB RAM; 160 GB HDD; NVIDIA 8600GT 256MB; Red iPod Nano, 16GB iPod touch
haiggy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 10:23 AM   #5
Calipso
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Well that is your opinion.

Blizzard obviously recognize how important DotA is to the survival of Warcraft 3. Wether you like it or not, it is a very popular game.

And they did make some balance changes.

Anyway, be interesting to see if War3 still crashes, have not really tested yet.


I am just happy they fixed the sound bugs (not dota ones). I reported it in another thread here and created a video detailing the problem and sent to Blizz. Looks like Blizzard acutally fixed it. Which is nice
Calipso is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 10:47 AM   #6
rbarris
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2003
Location: Irvine CA
Send a message via AIM to rbarris
Keep us posted on your play experiences with the new patch !
__________________
rbarris "at" gmail.com
rbarris is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 12:07 PM   #7
Chone
macrumors 65816
 
Chone's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Woot I might start playing again.

BTW rbarris, besides firing you, what can Blizzard do to you for breaking an NDA?
Chone is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 12:09 PM   #8
rbarris
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2003
Location: Irvine CA
Send a message via AIM to rbarris
Quote:
Originally Posted by Chone View Post
Woot I might start playing again.

BTW rbarris, besides firing you, what can Blizzard do to you for breaking an NDA?
It might be more productive to just spell out which topic you are interested in asking about ?
__________________
rbarris "at" gmail.com
rbarris is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 12:26 PM   #9
Spanky Deluxe
macrumors Demi-God
 
Spanky Deluxe's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London, UK
Quote:
Originally Posted by Chone View Post
BTW rbarris, besides firing you, what can Blizzard do to you for breaking an NDA?
Make him dress up as a female night elf and do 'the dance' on international television.
__________________
"No, I'm from Iowa, I only work in outer space."
Spanky Deluxe is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 07:04 PM   #10
Calipso
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Well I have been playing a bit now, and it does sound like the majority of the sound issues have been fixed. However I checked the system log for anything unusual, and I am still getting errors regarding the sounds. Also the problem with the background music stopping seems to be still happening (you play a game and it only plays one track then stops);

Code:
Jul  1 20:53:16 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWA
Jul  1 20:53:16 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: VSourceImmediate: Failed to open [Unit
Jul  1 20:53:16 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: s\NightElf\AncientProtector\TreantAttac
Jul  1 20:53:16 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: k2.wav]
Jul  1 20:53:44 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWA
Jul  1 20:53:44 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: VSourceImm
Jul  1 20:53:44 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: ediate: Failed to open [Units\NightElf\AncientProtector\TreantAttack2.wav]
Jul  1 20:55:34 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWA
Jul  1 20:55:34 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: VSourceImmediate: Failed to open [Units\Night
Jul  1 20:55:34 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: Elf\AncientProtector\TreantAttack1
Jul  1 20:55:34 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: .wav]
Jul  1 20:55:35 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWA
Jul  1 20:55:35 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: VSourceImmediate: Failed to open [Units\Nigh
Jul  1 20:55:35 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: tElf\AncientProtector\TreantAt
Jul  1 20:55:35 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: tack2.wav]
Jul  1 20:55:36 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAVSourceImmediate
Jul  1 20:55:36 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: : Failed to open [Units
Jul  1 20:55:36 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: \NightElf\AncientProtector\Treant
Jul  1 20:55:36 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: Attack1.wav]
Jul  1 20:55:37 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAVSourceImmediate: Failed to open [Units\NightElf\AncientProtector\TreantAttack2.wav]
Jul  1 20:55:41 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAV
Jul  1 20:55:41 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: SourceImmediate: Failed to open [Units\NightElf\AncientProtector\TreantAttack2.wav]
Jul  1 20:55:43 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAV
Jul  1 20:55:43 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: SourceImmediate: Failed to open [Units\NightEl
Jul  1 20:55:43 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: f\AncientProtector\TreantAttack1.wav]
Jul  1 20:55:57 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAVSou
Jul  1 20:55:57 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: rceImmediate: Failed to open [Units\NightElf\An
Jul  1 20:55:57 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: cientProtector\TreantAttack1.wav]
Jul  1 20:56:00 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAVSourceImmediate: Failed to open [Units\NightElf\AncientProtector\TreantAttack1.wav]
Jul  1 20:57:36 matthew-gillespies-imac [0x0-0x114114].com.blizzard.WarcraftIII[477]: WAVPlayer::SetWAVSourceImmediate: Failed to open [Units\Creeps\HeroFlameLord\FireLordMissileDeath1.wav]
Calipso is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 07:59 PM   #11
adamcz
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2003
Quote:
Originally Posted by rbarris View Post
Keep us posted on your play experiences with the new patch !
I haven't figured out how to install it. When I tried to update the normal way by connecting to bnet, I got a "download failed" message, so I tried to download it from the website. I saw links to mirrored ftp sites the other day, but now they are gone.

This link:
http://us.blizzard.com/support/artic...rticleId=21220
says "Currently downloadable 1.22 patches are not available as yet, previous patches can be downloaded from our FTP page."

So how do I install it?

Edit to add: More specificly, it asks me to "launch BNUpate manually," but I don't know how to do that. There is a file in my warcraft folder by that name, but I don't know what to do with it. If I double click it, it tries to open it in photoshop!
adamcz is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2008, 08:18 PM   #12
haiggy
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario, Canada
Quote:
Originally Posted by adamcz View Post
I haven't figured out how to install it. When I tried to update the normal way by connecting to bnet, I got a "download failed" message, so I tried to download it from the website. I saw links to mirrored ftp sites the other day, but now they are gone.

This link:
http://us.blizzard.com/support/artic...rticleId=21220
says "Currently downloadable 1.22 patches are not available as yet, previous patches can be downloaded from our FTP page."

So how do I install it?

Edit to add: More specificly, it asks me to "launch BNUpate manually," but I don't know how to do that. There is a file in my warcraft folder by that name, but I don't know what to do with it. If I double click it, it tries to open it in photoshop!
Drag the patch file onto that application icon and it should run it and install it.
__________________
15.4" MacBook Pro 2.6GHz Core 2 Duo; 4GB RAM; 160 GB HDD; NVIDIA 8600GT 256MB; Red iPod Nano, 16GB iPod touch
haiggy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2008, 12:01 PM   #13
KingYaba
macrumors 68040
 
KingYaba's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Up the irons
Quote:
Originally Posted by ruinfx View Post
are there still the "another application is using the ports" messages?
Turn off your firewall.
__________________
Texas: illegally acquired; universally admired.
KingYaba is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2008, 03:08 PM   #14
adamcz
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2003
Quote:
Originally Posted by veenarm View Post
Hi - I had the same issue but you don't need to wait!
Once you've downloaded the patch using blizzards download in game and it fails navigate to

/ Applications / Warcraft III /

There is a file called BNUpdate
***
Rename this file to BNUpdate.app

Run this file it will auto update your warcraft and you'll now be 1.22

Cheers
John
That was from another thread. Very helpful.
adamcz is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2008, 03:34 PM   #15
adamcz
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2003
Played one game though, and it looks like they still haven't fixed the start locations in that free for all map with 3 possible start locations on each side. In a four player game, there ought to be two players on each side (and fairly spaced in the corners). What's the point of a FFA game where 1 person has half a map to themselves and the other three start out on top of each other? Does the person with a side to themselves ever lose?
adamcz is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2008, 05:19 PM   #16
SmartIndianKid
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2008
I was pretty surprised when I saw this patch come out. Good work Blizzard!

However, I still apple+m before quitting the game from the main menu. Can anyone confirm that it no longer freezes?
__________________
20" Core Duo iMac 2 GHz, 1 GB RAM, 250 GB HD
32 GB iPod Touch
AT&T Blackberry 8110
SmartIndianKid is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 3, 2008, 05:33 AM   #17
Calipso
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Sadly, the game STILL freezes after playing for a while when you quit it. I still apple+m it too. I don't even think about it now, I just do it sub-consciously!
Calipso is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 3, 2008, 11:54 AM   #18
Cooper78
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2007
Have you tried giving it like 30 seconds? On quitting mine now initially hangs for like 10 seconds and then it is fine and I'm no longer hung up.

*shrug*
Cooper78 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 3, 2008, 12:35 PM   #19
Xavier
macrumors 68020
 
Xavier's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Columbus
I have never had a problem with WC3 freezing or anything. This update did no noticeable changes to my performance.

Everything runs just fine.
Xavier is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 3, 2008, 11:57 PM   #20
ruinfx
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by Xavier View Post
I have never had a problem with WC3 freezing or anything. This update did no noticeable changes to my performance.

Everything runs just fine.
do you play dota a lot? thats what causes it.

Quote:
Originally Posted by rbarris View Post
Keep us posted on your play experiences with the new patch !
i would just like to say i am disappointed with the mac side of the patch. warcraft 3 tft still locks up my computer when i try to exit after playing a dota game. very annoying. i have to enter window mode every time i want to quit the game so that i can force quit. i sent in an error report for every crash hoping that someone would get the point. luckily i only have to play warcraft 3 on my mbp when i am away from home and i can use my pc most of the time. still i expected more.
__________________
15" 2.3GHz Retina MacBook Pro
8GB iPod Touch 4G
ruinfx is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2008, 01:44 AM   #21
Cooper78
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2007
Did you give it 30 seconds to see if it unlocks itself?
Cooper78 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2008, 02:31 AM   #22
ruinfx
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2008
ive tried waiting and it does nothing. only happens after i play dota and is very annoying. i have to force quit every time i close war3.
__________________
15" 2.3GHz Retina MacBook Pro
8GB iPod Touch 4G
ruinfx is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2008, 05:17 AM   #23
Calipso
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
The fact it only happens after DotA, means Blizzard cannot fix it. Its obviously linked to something in the DotA map. So I wouldn't blame them.
Calipso is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2008, 09:55 AM   #24
Mac Player
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by rbarris View Post
Keep us posted on your play experiences with the new patch !
I have with the new permanent health bar feature. (Screenshot attached)


MBP 2.16, Radeon X1600
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture 9.png
Views:	392
Size:	984.4 KB
ID:	122251  

Last edited by Mac Player; Jul 4, 2008 at 11:22 AM.
Mac Player is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2008, 11:44 AM   #25
ruinfx
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by Calipso View Post
The fact it only happens after DotA, means Blizzard cannot fix it. Its obviously linked to something in the DotA map. So I wouldn't blame them.
its a problem with warcraft 3 itself, i dont see how it isnt something blizzard shouldnt be responsible for.
__________________
15" 2.3GHz Retina MacBook Pro
8GB iPod Touch 4G
ruinfx is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Bluetooth patch? The Mad Hatter Jailbreaks and iOS Hacks 3 Jan 16, 2014 05:08 PM
Why oh why.... (patch size) Killerbob iOS 7 23 Nov 15, 2013 01:34 PM
General: Directv Patch? AutomaticHaze Jailbreaks and iOS Hacks 9 Mar 13, 2013 01:55 PM
Sourcing custom patch options: back patch of karate uniform nfable Design and Graphics 1 Feb 7, 2013 08:21 PM
iPhone: CommCenter Patch for iPhone 5 skippymac Jailbreaks and iOS Hacks 0 Feb 5, 2013 03:22 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC