10.10 strange things...

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by krjp, Jul 12, 2014.

  1. krjp macrumors newbie

    Joined:
    Jul 4, 2014
    #1
    So I have these two issues.

    One is several "Google Chrome" updates, figuring on my HD. They can't be ejected, nor do they show up in Disk Utility.

    http://imgur.com/FnHBEC7

    My other observation is a "Not Responding" SpotlightNetHelper in the Activity Monitor.

    http://imgur.com/vQFthnq

    They don't seem to create any problems so far. Just wanted to share.

    I run the third build 10.10.
     
  2. S T C macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2014
    #2
    Yosemite

    Yeah, Im seeing the same issue with the spotlight net thing- not sure what that is exactly but I just force quit it and it went away- one thing I did notice was that my fans were funning pretty high and about a minute after I forced it to stop, they went down...
     
  3. Nunyabinez macrumors 68000

    Nunyabinez

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Location:
    Provo, UT
    #3
    Make that three, it was making my machine just crawl. It took me a while to discover it. I was ready to re-image my iMac because it was just awful. My MBA was working fine and could't figure out why the iMac was terrible. Turns out that spotlightNetHelper was the culprit.
     
  4. robgendreau macrumors 68040

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #4
    Same problem with spotlightnethelper, but didn't use up so much processor.

    What's it for anyway?
     
  5. Cythth macrumors regular

    Cythth

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Location:
    Lake Jackson, TX
    #5
    I have the same issue with that process and two others. I submitted a bug report. I just Force Quit it after every boot by practice now.
     
  6. TheGeneralLee86 macrumors member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Location:
    West Topsham, VT
    #6
    Ya know I see it in my Activity Monitor too but I do not notice any problems cause by this because Spotlight is running fine on my Late 2013 Mac.
     
  7. GrumpyTrucker macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 1, 2014
    #7
    Add another for SpotlightNetHelper not responding. Along with that I also have com.apple.geod not responding too.
     
  8. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #8
    SpotlightNetHelper is 'fixed' in DP5. So it will likely be 'fixed' in B2.

    Oddly by 'fixing' Apple removed the Process.

    Com.apple.geod is a location service. If you don't have WiFi (or it's cut off) this happens. Apple still needs to fix this.
     
  9. GrumpyTrucker macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 1, 2014
    #9
    I'd guessed about the location part, and I do connect by ethernet but WiFi is on, just unconnected. Location shows fine in Maps so it's likely something that will get sorted.

    I like the "fixed by removing" idea. I know some people I'd like to fix that way :D
     
  10. johnnnw macrumors 65816

    johnnnw

    Joined:
    Feb 7, 2013
    #10
    So what do I do about this spotlightnethelper?

    Wait for the public beta update?

    Same story for com.apple.geod too
     
  11. GrumpyTrucker macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 1, 2014
    #11
    I'd guess so. If it's not causing any issues then just leave it til they fix it.
     
  12. phphreak macrumors member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    #12
    Having the same problem with com.apple.geod.

    Sent a bug report to Apple.
     
  13. jayrammac macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2014
    #13
    Having the same problem with com.apple.geod

    Shows as not responding. WiFi is fine and connected with no drops.

    Finding A LOT of bugs in Yosemite. Seems like a long way off release.
     
  14. AppleP59 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 24, 2014
    #14
    Any update?
    Still having the same issues?
     
  15. maxxxim macrumors newbie

    Joined:
    Sep 3, 2013
    #15
    Same here with me.
     
  16. fredm macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2010
  17. AppleP59 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 24, 2014
    #17
    Still an issues?
    Have you been reporting it?
     

Share This Page