10.5.3 on Mac Pro - no sound digital out? Anyone else?

Discussion in 'Mac Pro' started by Chimpy, May 28, 2008.

  1. Chimpy macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2007
    #1
    Upgraded to 10.5.3 and suddenly my digital out is no longer working. It'll play fine out of the internal speakers, but nothing at all coming from the digital optical out. Anyone else having the same problem? Any chance someone with an older mac pro could test their digital out for sound?
     
  2. GotPro macrumors 6502

    Joined:
    Jan 29, 2007
    #2
    Not trying to state the obvious... so I apologize in advance if you have already done this... but have you gone into sounds in preferences and made sure it didn't default to another setting?

    You might have to re-select digital out.
     
  3. Spikeanator6982 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2007
  4. rob finch macrumors member

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Location:
    England
    #4
    My digital out also works fine on 10.5.3. However, I have had it drop out sporadically since it arrived a couple of months ago, so not a problem specific to this update. Only a restart seems to put it back.
     
  5. Chimpy thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2007
    #5
    Thanks for the replies, guys!

    I did two things at the same time, so I'm not sure which one fixed it.

    I repaired permissions, which might have been it. More likely, though, it was the app I use to switch between audio sources that sits in my menu bar (posting from work, the name escapes me at the moment) that I disabled. It must not be 10.5.3 compatible.

    Thanks for taking the time to help.
     

Share This Page