10.6.2- screwed up your sound?

Discussion in 'macOS' started by Ruahrc, Nov 24, 2009.

  1. Ruahrc macrumors 65816

    Joined:
    Jun 9, 2009
    #1
    I have a MBP 13". I updated it to 10.6.2 a while back and ever since I have had a strange problem with my sound settings.

    Previously, there was some kind of auto-detection going on where when I plugged in my MBP's headphone jack to external speakers I could adjust the volume all the way up to max. If I unplugged the speakers and play from the internal speakers I would turn it down to about 1/4 volume. The computer seemed to remember the volume settings for both scenarios and applied them appropriately when I plugged in/unplugged the speakers.

    On 10.6.2, it seems to work only one way. For example, I can have the volume down to about 1/4 on the internal speakers, and when I plug in the external speakers the volume level goes up to the max. But when I unplug the speakers and go back to the internal speakers, the volume stays at 100% max. This is annoying because if I forget to turn it down after unplugging, the next sound that comes from my computer blasts out of the internal speakers.

    Does this happen to you? I tried resetting the computer, trashing the sound prefpane, neither worked.

    Any ideas?

    Ruahrc
     
  2. andresaic1234 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2009
    #2
    volume icon on menu

    ¿does your volume icon appear in the menu bar?
    if it doesn't or something weird with it email me to andresaic@hotmail.com
     

Share This Page