10.8.1 BUG: dock disappears

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by stiwi, Aug 27, 2012.

  1. stiwi macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Location:
    Singapore
    #1
    Steps to reproduce this bug:
    1. Open Gmail in Safari's full screen mode
    2. Download a PDF attachment
    3. Preview will open automatically downloaded file and the dock will disappear

    The issue seems to be related with moving between spaces while opening an app. Dock will not re-appear until we hide / unhide it in preferences or until we swipe to another space and swipe back. This happens regardless of the position of the dock.

    FYI: my rMBP came with ML pre-installed.

    Edit: this issue obviously doesn't happen if we disable Safari from opening safe files automatically.
     
  2. .Pete. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 8, 2012
    #2
    I´ve had this when downloading files - I normally have the dock hidden, and when you click to download a file, the little animation of the download moving to the downloads folder is triggered, except when the dock appears it is completely blank.

    However, let it automatically hide, and then make it reappear, and everything is fine.....:confused:
     
  3. stiwi thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Location:
    Singapore
    #3
    Well, it is certainly not fine as long as it remains working like that. Also not everyone hide their dock by default.

    The best solution for now is to make safari not opening downloaded files by default, certainly less irritating than disappearing dock.
     
  4. JS77 macrumors regular

    Joined:
    Jun 18, 2008
    #4
    Just had this happen to me on my rMBP... how does something like this get through QA??
     
  5. Seamaster macrumors 65816

    Seamaster

    Joined:
    Feb 24, 2003
    #5
    Yup, I've started noticing this. Got to be a .1 issue, as I never saw it previously in ML.
     
  6. JacaByte macrumors 6502

    Joined:
    Dec 26, 2009
    #6
    I can't replicate this on my MBP. Perhaps a rMPB only problem?
     
  7. Seamaster macrumors 65816

    Seamaster

    Joined:
    Feb 24, 2003
  8. freedevil macrumors 6502a

    freedevil

    Joined:
    Mar 7, 2007
    #8
    Yes, I posted about this too and it happens often to me. It is a bug and not specific to a model but the OS
     
  9. stiwi thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Location:
    Singapore

Share This Page