1080p Video

Discussion in 'MacBook' started by calibrad, Apr 15, 2015.

  1. calibrad macrumors member

    Joined:
    May 26, 2010
    #1
    I've got a base Macbook model on default resolution, but I'm getting beachballs occasionally with 1080p video. My 2013 11" air plays with no lag, when video is tested after the Macbook 12 gets beachballs.

    Could other users chime in with their results? Make sure it's set to 1080p youtube. Try changing from short, then long videos.
     
  2. dexterbell macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 29, 2015
  3. Mcdevidr macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 27, 2013
    #4
    Works perfect on my iPhone. This is seriously a problem on the new Mac?
     
  4. calibrad thread starter macrumors member

    Joined:
    May 26, 2010
    #5
    I've been just bouncing around trying 1080p videos to simulate random youtube play. Then trying with the Macbook Air 11 for comparison.
     
  5. Manacit macrumors member

    Manacit

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Location:
    New York, NY
    #6
    I've got a 1.1 and it works fine, no beachballs for me.

    I'm using Safari with a couple of plugins and a dozen tabs.
     
  6. jonfarr macrumors 6502a

    jonfarr

    Joined:
    Jun 29, 2012
    Location:
    Portland
    #7
    Same results for me as a poster above. Thanks for the link, beautiful video! No beach balls.
     
  7. danielwerner macrumors regular

    danielwerner

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #8
    OP: Try rebooting the computer, and check so no backup CPU-heavy tasks are running.
     
  8. calibrad thread starter macrumors member

    Joined:
    May 26, 2010
    #9
    OK, thanks for the results. My internet connection may be taxed right now. Time to get back to enjoying the videos.
     
  9. pasadena macrumors 6502a

    pasadena

    Joined:
    Sep 12, 2012
    Location:
    Socal
    #10
    Watching it full screen on a 1.2 MB at 1440x900, no beach ball.
     
  10. dexterbell macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 29, 2015
    #11
    No issues for me either. I was just streaming 1080 video from my MacBook to my TV using Apple TV and it worked just as good as my iMac.
     
  11. calibrad thread starter macrumors member

    Joined:
    May 26, 2010
    #12
    Rebooted my router and I'm back in the game...:)
     

Share This Page