11A480E Still won't install on MBP 2011?

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by victorhooi, Jun 16, 2011.

  1. victorhooi macrumors member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #1
    heya,

    I wanted to do a clean-install of Lion.

    I took the 11A480E image file, and restored it onto a USB stick.

    It boots up fine - shows the grey screen with the loading dots, then goes to another grey screen with a grey circle with a line through it. E.g.:

    http://support.apple.com/kb/TS1892?viewlocale=en_US

    I was under the impression this build of Lion fixed the installer bootup issues on 2011 MBP's? Looking forward to getting it from the app-store when it goes GM...lol, hoping this issue gets nixed before then...

    This is on a MBP 2011 13", purchased in Australia.

    Cheers,
    Victor
     
  2. nutmac macrumors 68040

    Joined:
    Mar 30, 2004
    #2
    I've had issue on earlier build, but the latest one installed just fine. What I did:
    1. From Snow Leopard, Time Machine backup.
    2. Made 10.7 installation DVD (USB should work fine too).
    3. Instead of installing from Snow Leopard, I booted into DVD (holding C button upon restart)
    4. Disk Utility and wiped the hard disk
    5. Installed 10.7 with error console view (accessed from Window menu) to monitor the progress
    6. Booted into Lion, with corrupted screen and all
    7. Software Update to pickup yesterday's DP4 update
    8. Restore from Time Machine backup (I only restored Users directories)
     
  3. 8CoreWhore macrumors 68020

    8CoreWhore

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Big D
    #3
    Works on mine. I used Disk Util to make a second partition, then from the SL desktop, I simply ran Lion installer and pointed it at that other partition. Boom.
     
  4. victorhooi thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #5
    heya,

    Interesting.

    I wasn't running the installer from SL.

    Instead, I used Disk Utility to copy the image onto a USB, then booted directly from the USB.

    @nutmac: You say you managed to boot straight from the 11A480E DVD and it booted into the installer fine? Strange. I might try making a DVD and seeing if that helps.

    Cheers,
    Victor
     
  5. evonietzsche macrumors newbie

    Joined:
    Oct 10, 2010
    #6
    Hi everybody! just tryied a clean install on my MBP 11 with the last DP4 11480E, and when is trying to install it pops a message triangle exclamation saying couldn't find the needed components.

    The log says com.apple.pkg.AdditionalEssentials not found
    com.apple.pkg.SpeechVoices not found


    So whats next?

    Thanks!!!
     

Share This Page