1gb ram or 512mb ram for leopard

Discussion in 'MacBook' started by MacHappytjg, Apr 2, 2008.

  1. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #1
    do i need 1gb of ram or 512mb of ram to install leopard on my macbook because i only have 512 and i used a friends macbook leopard install discs and it did not work has apple gotton gay enough i need my own discs or do i need 1gb of ram?
     
  2. theLimit macrumors 6502a

    theLimit

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Location:
    up tha holler, acrost tha crick
    #2
    Leopard requirements.

    Also, if your MacBook didn't ship with Leopard and your friend's did, their recovery discs won't work in your MacBook as they are different models. You'll need a retail Leopard disc.
     
  3. TheStu macrumors 65816

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Location:
    Carlisle, PA
    #3
    Your signature makes me believe that you have a Core Duo MacBook.

    If your buddy's system came with Leopard, than it is not just a different processor, it is a different chipset.

    Also, don't accuse Apple of being 'gay' just because you are unwilling to spend the money to get your own damn copy of Leopard.
     
  4. heatmiser macrumors 68020

    Joined:
    Dec 6, 2007
    #4
    i pity the fool who tries 512mb for leopard!

    /mr. t.

    seriously, it will run, but it won't be fun.
    1gb minimum, 2gb for decency.
     
  5. NIPRING macrumors 6502

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    Waukesha WI
  6. Kalafut macrumors regular

    Kalafut

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    pocatello
  7. pastrychef macrumors 601

    pastrychef

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Location:
    New York City, NY
    #7
    I agree with everyone else... Get as much RAM as you can.
     
  8. logana macrumors 65816

    logana

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Location:
    Scotland
    #8
    Yes - go for 2GB - memory is very cheap at the moment and yes BUY OSX10.5 !
     
  9. eman macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Location:
    In the great white north
    #9
    512 ram in the macbook does work fine, although more ram would be better. If your macbook is a core duo, you will need to use macbook restore discs from another core duo. Some 1.83 macbooks were core 2 duo and if this is your case, you will need the macbook restore discs from a core 2 duo. The macbook core duo discs will not work in core 2 duo and vice versa.
     
  10. MacHappytjg thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #10
    i guess mac isnt like it used to be now its pulling something microsoft would do,,, but would like somone elses retail dvd work or does it have to be my own
     
  11. MacHappytjg thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #11
    well i have the same modle of macbook as u but but will lik my friends retail disc work cause i only plan to buy a new hdd since i only have a certian amount of money and might not be able to buy ram and a copy of leopard cause his came with tiger and his parents bought him a retial
     
  12. slybeans macrumors member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Location:
    England
    #12
    Buy a retail copy, anything short of that is illegal.
     
  13. Thetics macrumors regular

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #13
    *sigh* just.. go away. please.
     

Share This Page