1Password - sync between iPhone, iPad and iMac

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by ivanwi11iams, May 22, 2016.

  1. ivanwi11iams Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #1
    Does anyone here use 1Password? If so, how does one sync between an iPhone, iPad the web and and an iMac?

    I've reviewed the website, but still a little unsure. Also, I don't use Dropbox and don't particularly want to. Certainly not just to sync 1Password.
     
  2. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #2
    Lots of us have and use 1Password. I love the app. It will automatically sync across all of your devices using either Dropbox or iCloud. You say you don't want to use Dropbox--that's ok. Just use iCloud. The only advantage Dropbox provides over iCloud is that your passwords are then available cross-platform. With iCloud syncing, you're limited to Apple devices.
     
  3. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #3
    The app on iPad doesn't seem to have settings for syncing. Maybe I'm just missing it.
     
  4. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #4
    It's there in the same place. Settings > Syncing
     
  5. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #5
    Maybe I'm just missing it

    [​IMG]
     
  6. chabig, May 22, 2016
    Last edited: May 22, 2016

    chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #6
    You are missing it. Here are my settings. Are you signed into your iCloud account?

    [​IMG]
     
  7. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #7
    Yes, I'm signed into iCloud. To be specific, do you have 1Password installed on an iPad? Thanks
     
  8. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
  9. lostom macrumors newbie

    Joined:
    Nov 11, 2010
    #9
    Are you on a trial version or paid up? ( not sure, just thinking this may have something to do with you scenario)

    If you can't resolve your issue, get in touch with the team at Agilebits, in my experience they are incredibly helpful and act quickly to questions and issues, (i'm a customer nothing more)
     
  10. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #10
    Yes, trial for now. I only installed it yesterday.

     
  11. HDFan macrumors 6502

    Joined:
    Jun 30, 2007
  12. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #12
    Yes. That was my iPad. I cropped the screenshot. My iPhone looks the same. I've paid for the Pro upgrade, but syncing is not a Pro feature.
     
  13. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #13
    I find this whole issue hilarious. What I mean is, I would never have even bothered with 1Password, had I not read an article about moving from one password application, to 1Password. And, I thought to myself, I really should use an app like this.

    After messing with the 1Password app via an iPhone 6s Plus, iPad Air II and iMac, I find it weird that I'm missing the 'sync' tab\option.
    To top it off, I'm beginning to wonder if this is in relation to the type of account. 1Password Family versus Team. Then again, I see no option in the account (trial) to change it, to thus test if I then get the sync option.

    You know, sometimes it is best to leave well alone.
     
  14. jaduff46 macrumors regular

    jaduff46

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Location:
    Northern NJ
    #14
    As suggested above, just contact AgileBits.

    Great product, don't just give up on it.

    I have the regular version and sync with DropBox across iPhone5, iPad Air and OSX.
     
  15. ivanwi11iams thread starter Contributor

    ivanwi11iams

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Atlanta, GA
    #15
    I hear you. But, as my wife would say, "Stuff should just work..."
    I've since created a thread on the AgileBits forums. Let's see what other say about this. Thanks

     
  16. HenryAZ macrumors 6502

    HenryAZ

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Location:
    South Congress AZ
    #17
    Now that you have syncing, you should also see Wi-fi sync as an option. Personally, I prefer using that as opposed to putting important security information on anyone's cloud. You set up one of your Macs as the Wi-fi server, and set up the other devices to sync with it. Then, when you open 1PW on the slave devices, they will sync automatically, if they're connected to the same network as the master. The master does not have to be running Wi-fi for this to work. It can be cabled only, as long as all devices are connected to the same local network. You obviously don't have the ability to sync over the Internet with this method, as you would with a cloud-based sync. Just sync them at home.
     

Share This Page