1TB macbook pro hard drive upgrade

Discussion in 'MacBook Pro' started by VintageWillis, Apr 1, 2011.

  1. VintageWillis macrumors newbie

    Joined:
    Apr 1, 2011
    #1
    Hello
    I'm having a bit of trouble upgrading my hard drive to a 1TB drive.
    I've copied my old drive with carbon copy, but when I switch the drives round and try to boot from the new one it just, shows a folder with a question mark. So I'm wondering if mac can boot from a 1TB drive?
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    A Mac can boot from a 1TB HDD, but did you made you sure the partition scheme is set to GUID?
    Use Disk Utility to do that.
    [​IMG]
     
  3. jrfive0 macrumors member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    #3
    I used time machine and had no problem whatsoever, why don't you try that route ?
     
  4. lavrishevo macrumors 68000

    lavrishevo

    Joined:
    Jan 9, 2007
    Location:
    NJ
    #4
    I don't see why it could not. You made sure you formatted it correctly?
     
  5. VintageWillis thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 1, 2011
    #5
    Thanks for that, turns out that is was formated wrong (silly me).
    Before I start the next clone, do you know of any way to copy over the boot camp as well as mac os?
     
  6. johnnyturbouk macrumors 68000

    johnnyturbouk

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Location:
    on the yellow [oled] brick road to tech nirvana.
    #6
    winclone is excellent - its also free :D
    download it from here
     
  7. aznguyen316 macrumors 68020

    aznguyen316

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Tampa, FL
    #7
    I just used win clone today for win7. In pref I used special non mounting image btw also your bootcamp partition needs to be as large as old one, not even a gb less.
     

Share This Page