2.0.1 and netshare problems can anyone help?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by SilentLoner, Aug 6, 2008.

  1. SilentLoner macrumors 65816

    SilentLoner

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #1
    I am lucky enough to of downloaded this app before it was pulled and it worked before the update, however now since the update I just cant get it to work. Can someone confirm it works and how the did it since the update?
     
  2. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #2
    I've used it since 2.0.1. The big think is to make sure you follow all the directions included, and make sure you set the SOCKS proxy, not the http proxy on the Mac or PC.

    TEG
     
  3. SilentLoner thread starter macrumors 65816

    SilentLoner

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #3
    It does load up but I am just having hell at the minute I try socks but I dunno I will try again now.
     
  4. SilentLoner thread starter macrumors 65816

    SilentLoner

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #4
    nope just didn't work, driving me insane! I follow the whole thing!
     
  5. SilentLoner thread starter macrumors 65816

    SilentLoner

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #5
    Safari can’t open the page “http://appleinsider.com/”. The error was: “unknown error” (NSURLErrorDomain:-1) Please choose Report Bugs to Apple from the Safari menu, note the error number, and describe what you did before you saw this message.

    thats the message when I try and hook it up
     
  6. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
  7. SilentLoner thread starter macrumors 65816

    SilentLoner

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #7
    I tried it on my imac aswell to the same problems, it leads me to believe its the app at fault maybe it is corrupted, is there a way to black market the app, which wouldn't be legal if I hadn't already got the app. I am mad I was gonna use it to help my mate order his broadband but when I got to his it wouldn't connect. I have connected before to it in the 2.0 firmware.
     
  8. superswede macrumors newbie

    Joined:
    Aug 10, 2008
    #8
    I had the exact same problem but (...finally...) tried the trick from here which suggests "...So, right before the final step of launching NetShare on the iphone (i.e. after setting up the adHoc network on the iphone to your PC), launch Safari on the iPhone and surf to a page. This will cause the little WiFi icon to change to 3G at the top of your phone. Now lanuch NetShare that you have the 3G icon back and everything will work like a dream...."
    And it DID!!! Not optional but finally got it working :)
     
  9. Excellerator macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 3, 2008
    #9
    I thought it didn't work at first too, until I remembered that.
     
  10. neilford macrumors member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Location:
    los angeles
    #10
    I have exhausted every avenue to figure why I cannot NetShare to work. I can ping my iphone from my mac, I can go out to the web from my iphone. I cannot get out to the web through the iphone. Anyone still not able to get out?

    neilford
     
  11. georgeoommen macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2007
    #11
    Also, another thing I found that kept NetShare from working for me was that I have parallels installed and parallels creates its own network connections.

    To get it to work if you have parallels, in the new location you create under Network Preferences, delete the network connections created by parallels. You should be good to go then..

    Remember this does not affect your parallels install in anyway. Simply choose the other location you normally use and all your parallels network connections are back and everything works perfectly..
     
  12. neilford macrumors member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Location:
    los angeles
    #12
    Thanks for the suggestion. I have already done this. I have a location with nothing but the airport in it and it makes no difference. I think it has something to do with netshare on my iphone. It always shows 0 connections.

    neilford



     
  13. SilentLoner thread starter macrumors 65816

    SilentLoner

    Joined:
    Dec 29, 2007
    #13

    I finally did this, I was originally just loading up safari on my macbook and not on the iphone that is where I was going wrong lol.
     

Share This Page