2010 15" Macbook Pro - Video Issues

Discussion in 'MacBook Pro' started by RossMc, Nov 8, 2013.

  1. RossMc macrumors 65816

    RossMc

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Location:
    Newcastle, UK
    #1
    Anyone have any idea what could be causing this flashing up on my screen when i'm watching video.

    I don't know how to describe it but in the video you can see like black pixels flashing up at 0.06, 0.10, 0.21

    http://www.youtube.com/watch?v=DRvo2lKUdhM

    It seems to be mostly when watching HD video's on the internet it doesn't happen when i'm watching films etc using iTunes.

    I have tried wiping my Mac and starting again, updating to Mavericks didn't solve it, It's been happening since I had Snow Leopard.
     
  2. Creep89 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2012
    #2
    I had the same problem on my old 15" MBP Mid 2010. Only noticeable when watching Flash Videos.
     
  3. yangchewren macrumors regular

    Joined:
    Dec 1, 2012
    #3
    Do you see this only in your browser?

    Are you using flash player or HTML5?
     
  4. RossMc thread starter macrumors 65816

    RossMc

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Location:
    Newcastle, UK
    #4
    Did you ever find out what was causing the problem?

    Yeah, I'm using flash tried uninstalling/reinstalling etc but still the same.
     
  5. Creep89 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2012
    #5
    Never figured out what caused it, now I'm using a new 15" rMBP. :(

    But I think it only occurred in Safari with Flash.
     
  6. johnnylarue macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 20, 2013
    #6
    My 2010 17" had a similar thing.

    I seem to recall it only happened with GPU switching enabled, and usually in Safari. Seemed to go away when I locked it in "nVidia-only" mode using gfxCardStatus.

    Thankfully, it never got worse or became a serious issue.
     

Share This Page