2010 mba airport compared to mbp

Discussion in 'MacBook Air' started by frunkis54, Oct 28, 2010.

  1. frunkis54 macrumors 65816

    frunkis54

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #1
    just recieved my mba and i am around 10ft away from my work AP and it doesn't see it but my mbp does. i am stumped
     
  2. bcaslis macrumors 68020

    Joined:
    Mar 11, 2008
    #2
    Need more details to debug. But my new MBA seems to get at least as good reception as the MBP, so it's not a problem with this model.
     
  3. frunkis54 thread starter macrumors 65816

    frunkis54

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #3
    ok not sure what details but both have airport turned on and i see the network in the mbp but not the mba and the are next to each other 10ft away from the AP
     
  4. KPOM macrumors G5

    Joined:
    Oct 23, 2010
    #4
    Try resetting the Airport. Perhaps its something with the configuration of that, rather than the Air.
     
  5. frunkis54 thread starter macrumors 65816

    frunkis54

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #5
    i just checked with them and they say nothing has changed. i took a friends iphone that has never connected to this network and connected fine. so i go back to my mba and the airport list only lists some neighbors network that barely has a signal. so i type in my ssid and password it takes a minute comes back saying invalid password but i know the password is correct. so i go to the prefered list and put it in there it tried to connect to it a couple times then says timed out.
     
  6. frunkis54 thread starter macrumors 65816

    frunkis54

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #6
    i reset the airport but that didn't help any other ideas?
     
  7. bcaslis macrumors 68020

    Joined:
    Mar 11, 2008
    #7
    You say you checked with "them". Who, it's not your network? You can setup a network to allow only specific hardware addresses (MAC addresses) to connect to them (mine is setup like this). That's one reason that could be the problem. Since your MBA can see other networks it's not a hardware problem with the MBA.
     
  8. frunkis54 thread starter macrumors 65816

    frunkis54

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #8
    well i tried a local hotspot and when i got home they both work great. so it must be something with my work network i'll try again tommorow.
     
  9. bowlerman625 macrumors 68020

    bowlerman625

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Location:
    Chicago, IL area
  10. califguy macrumors newbie

    Joined:
    Oct 1, 2009
    #10
    Post on Apple Discussion groups. Chances of Apple looking there are more.
    Go to the nearest Apple Store and have them check your unit out.


     

Share This Page