2012 21" iMac Wifi Dead?

Discussion in 'iMac' started by son512, Dec 29, 2012.

  1. son512 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 14, 2009
    #1
    My wifi status now says No Hardware Installed.

    Tried a restart and a SMC reset but nothing changed. Anything else I should try before taking it into apple?

    Thanks
     
  2. WilliamG macrumors 604

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Location:
    Seattle
    #2
    Ugh that stinks. After a PRAM/SMC, you could try an OS reinstall, but it sounds like the hardware borked itself.
     
  3. justperry macrumors 604

    justperry

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Location:
    In the core of a black hole.
    #3
    Run Apple Hardware Test (Hold D key at start up) and see if it detects any problems.

    It still could be a .kext problems, OS related.
     
  4. snugja macrumors regular

    Joined:
    Feb 11, 2006
    #4
    Did you open it?
     
  5. son512 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 14, 2009
    #5
    Didnt open it. Hardware test showed no problems.

    I guess I will have to take it into apple.
     
  6. Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #6
    Since you have nothing to lose, try this before you take it in:

    Open up system prefs> Network, and delete the current wifi profile.

    Try wifi again, and see if you get a new connection with today's date on it. If that works, your wifi hardware is still good. A re-boot of your router / modem might also help, although I suspect you've tried that.
     
  7. justperry macrumors 604

    justperry

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Location:
    In the core of a black hole.
    #7
    What Macman45 said but if you want to reset all network settings delete the following folder:(or copy to desktop and delete original)

    /Library/Preferences/SystemConfiguration
    Then restart, all your network is reset now.

    If the file is invisible hit Command-Shift-G and paste this into it /Library/Preferences/
    Then do as above and restart.
     

Share This Page