Become a MacRumors Supporter for $50/year with no ads, ability to filter front page stories, and private forums.

AVR2

macrumors 6502
Original poster
Jan 16, 2006
422
10
All of a sudden - as in, starting today - my Shuffle is not syncing about 90% of the time. It mounts fine in iTunes, but when I drag audio to it, sometimes it will copy as normal, but more likely I'll get a "Waiting for iPod" box followed by a sync error and the suggestion "Disconnect and reconnect, then try again".

Is this indicative of a hardware problem with the Shuffle? I've tried several Restores, and they all seem to work fine. None have cured the problem though.
 

jjhoekstra

macrumors regular
Apr 23, 2009
199
20
I had a similar problem once where the problem turned out to be the cable connecting the Shuffle with the computer. A new cable solved it. It is at least worth a try to test another cable.
 

PinkyMacGodess

Suspended
Mar 7, 2007
9,841
5,795
Midwest America.
Or twist the cable connector while inserted into the Shuffle. I had one that got finicky, and I looked in the connector hole and it was kinda gross. I ended up using a q-tip to clean it out. It worked fine after that. Had the same issue once with a Shuffle Stick.
 

AVR2

macrumors 6502
Original poster
Jan 16, 2006
422
10
Thanks guys, I'll give it a try. Being the second-generation Shuffle the USB cable has that little docking station thing into which the iPod sits, so it's not possible to twist the cable while it's connected to the device. My wife has a later Shuffle with the simplified USB-to-jack cable with no docking station, so I'll try that instead.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.