3.1 Jailbreak carrier logo disappeared?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Mustard Chops, Sep 16, 2009.

  1. Mustard Chops macrumors regular

    Joined:
    Feb 15, 2007
    #1
    Performed a successful JB last night on 3G. It was already jailbroken running 3.0.

    My carrier logo (O2-UK) has disappeared now though... Any ideas?
     
  2. RandomKamikaze macrumors 6502a

    RandomKamikaze

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Location:
    UK
    #2
    I have this as well. But I'm not too worried as I've got signal strength and I know who my carrier is
     
  3. andybno1 macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #3
    tried doing a reset settings from the general menu in settings?
     
  4. oftheheavens macrumors 68000

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    cherry point
    #4
    mine did this as well. kind of running slow also
     
  5. saxey macrumors member

    Joined:
    Sep 20, 2007
    #5
    I am seeing the same issue.

    If anyone has found a fix for this...that would be great.
     
  6. Wolf103FM macrumors regular

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Location:
    Huntsville AL
    #6
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7C144 Safari/528.16)

    i had this happen as well. restored with the official ipsw and got it back, then restored with a fresh pwned ipsw and i still have the logo
     
  7. pauliphone macrumors regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Location:
    London, UK
    #7
    just done mine and the o2 is still there... have you tried changing through sbsettings or make it mine app?
     
  8. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #8
    I had the same issue. I got fed up restoring to my PWNd IPSW and it not showing up so I just restored to the official (I use AT&T) and it came back.

    I was just trying to put it into DFU and Pwn it but... Got some error and had to leave my phone at home with a blank screen so I could go to work. :( I need to get home and Pwn that Phwn! :p
     
  9. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #9
    Musclenerd said on Twitter that they're still not sure why the carrier id/logo doesn't work with ultrasn0w under 3.1, but it is a known issue. I'm sure someone will eventually figure it out. It does not appear to affect service in any way.
     
  10. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #10
    Well, I wasn't even using Ultrasn0w and it still didn't show up. Oh well... I just went ahead and upgraded the baseband anyway. I don't really care about unlock. When my plan is ready for an upgrade I'll get a HTC Hero and keep this as an iPod for all my games. :p
     
  11. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #11
    Hmm. Maybe I'm wrong about it being an ultrasn0w issue. Perhaps it's a problem with jailbroken 3.1 after all.
     
  12. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #12
    Maybe it's an issue jailbreaking from 3.0. My iPhone 3g was on Jailbreak 3.0. My wife's iPhone 3g was on official 3.1 (not jailbroken). I upgraded mine and got no carrier logo. I updated hers and the ATT logo was there after syncing with iTunes. Just a thought.
     
  13. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #13
    Yea, I was thinking something like that too... I updated my phone to 3.1 original and the logo came back. Waiting until I get home to get PWNd 3.1 back on there. I'm debating whether to set up as new or not... :( I don't want to in case it has any problems with it but I don't want to do everything all over again... *Sigh*
     
  14. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #14
    Yeah...I'm @ work but have access to do everything. I setup my phone (ie. themes/apps) the way I'm used to already this morning. I really don't feel like jailbreaking again just to get the ATT logo lol. There is a plist edit that you can do. I just tried it and it works. It put the Logo back. But I think I'll just wait to see if the dev team comes up with a better fix.
     
  15. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #15
    Does it have your carrier in Settings>About?
     
  16. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #16
    here's what it looks like
    att_carrier.jpg
     
  17. jck1634 macrumors regular

    jck1634

    Joined:
    Mar 16, 2009
    #17
    Just to let you guys know, I had the same problem last night with the carrier logo not showing. Decided to use the official FW update as I don't use the unlock so I don't mind the baseband being upgraded.
    Anyway, just got home and decided to run Pwnage tool again and for whatever reason my carrier logo is now showing.

    [​IMG] [​IMG]
     
  18. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #18
    Aiight...you've inspired me to try one more time. right after I got everything setup just the way I like it....LOL. headed back tot he jailbreak lab. So...let me get this right. I should restore to the official 3.1 ipsw from apple. Then run pwnage tool?
     
  19. jck1634 macrumors regular

    jck1634

    Joined:
    Mar 16, 2009
    #19
    Lol. Yup that’s what I did. You should know though, you won't be able to unlock your phone to use on a different carrier once you use the official FW.
     
  20. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #20
    Yeah...no unlock needed. thx...will post the outcome
     
  21. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #21
    That worked. I restored with the official 3.1 FW from apple. Then ran the pwnage tool and restored my JB. I still have my carrier logo. I guess the issue is trying to jump right from 3.0 to the 3.1 jb FW from the Dev-team.
     
  22. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #22
    Yea, it says Not Available there. So even if you put the logo back with the plist (which I don't see it anymore, did you undo that?) the About section will still say Not Available for the Carrier.
     
  23. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #23
    Here's what it looks like after I did what I mentioned above. works perfect now

    carrier.jpg
     
  24. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #24
    Oh awesome! How did you do that then? If when I get home and find the logo gone again I'll just do that instead of restoring my phone again for a 4th time. :p
     
  25. kiddawg macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Location:
    Florida
    #25

    gotta restore it with the official apple 3.1 fw. Once you're fully on 3.1 (unjailbroken) then create a custom fw with the pwnage tool. then restore from the custom fw and that's it. That worked for me.
     

Share This Page