3.1 leading to unresponsive device

Discussion in 'iPhone' started by frequeniquity, Sep 9, 2009.

  1. frequeniquity macrumors member

    frequeniquity

    Joined:
    Jun 9, 2004
    #1
    Anyone else having this issue?

    After updating my iphone 3g to 3.1 (and waiting for-freaking-ever for it to backup) and seeing everything was working fine (Safari seemed snappier ;-) )I went about my day. Made a stop at the bookstore and was going to whip out my phone to check amazon prices when lo and behold my phone would not do anything. Wouldn't respond to me holding down the home key or the power key. It did reset after doing a reboot (holding both the home and power button for 10 seconds).

    It happened again on the way home so I decided to plug it into my macbook to "wake" it up but absolutely nothing happened. I have hardware growler installed to see what gets plugged into my macbook and nothing popped up. I unplugged it, pushed some buttons again, messed with the silence switch a few times and nothing.

    The weirdest thing happened a few minutes later. The phone started vibrating and the screen kept turning on and off. It was like it was finally responding to all of the input I had given it a few minutes minutes earlier.

    So anyone have this happen to them?

    I'm going to restore it to see if that fixes it.

    Also another wonky thing I had happen was the auto-dimmer never undimmed until I locked the screen and unlocked it.

    Oh and btw, the battery is fully charged.
     
  2. gumball981 macrumors member

    Joined:
    Mar 29, 2009
    #3
    same thing happened to me...completely unresponsive for about 5 minutes.
     
  3. Cubsfan macrumors member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    #4
    Me too. Three times so far. Only thing that works is holding home and sleep for 10 seconds.

    Haven't tried restoring or anything yet though.
     
  4. frequeniquity thread starter macrumors member

    frequeniquity

    Joined:
    Jun 9, 2004
  5. Robb315 macrumors member

    Joined:
    Feb 8, 2008
    #7
    I experienced this one time with 3.0.1. Non repsonsive to everything but a reset.
     
  6. intrepid00 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2008
    #8
    Happened to me. Ford Sync said no phone when I got in the car and it didn't respond to any buttons.

    Eventually after 3 minutes it responded but with no signal message. Another minute it appears the radio returned.
     
  7. lostfan916 macrumors 6502a

    lostfan916

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    NorCal
    #9
    Has happened twice to me as well. Do not like.
     
  8. intrepid00 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2008
    #10
    I just had a random number of apps refuse to start while others had no issue. I ended removing one of the random problem ones and all other problem childs ran including the deleted one I reinstalled.
     
  9. bamafever09 macrumors regular

    bamafever09

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Location:
    Hoover/Tuscaloosa Alabama
    #11
    restored twice and its still doing it.... this is wonderful... i even took a friends phone and called mine... it rang like it was on but it never lit up or responded. stayed completely black
     
  10. andyhargreaves macrumors regular

    Joined:
    Dec 23, 2007
    #12
    +1

    Left on the dock overnight to charge, in the morning was completely unresponsive. Meant I missed my alarm :rolleyes:

    Reset just brought it back to life. Will see how it goes today.

    EDIT: Wasn't, and never has been, jb.
     
  11. bamafever09 macrumors regular

    bamafever09

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Location:
    Hoover/Tuscaloosa Alabama
    #13
    anyone figure out if there is a way to fix this? i rely on my phone for a alarm to make it to class... this could be bad :eek:
     
  12. icewing macrumors 6502

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Location:
    St Louis
    #14
    It happened to me for awhile - I think because it was re-downloading all my emails. I left it plugged in, with the Mail app running. After an hour or so everything seems to be working fine...dare I say "snappy"? :D
     
  13. Tomb85 Guest

    Tomb85

    Joined:
    Apr 29, 2009
    #15
    Bump. Mine does the same. I find it worrying that when people ring me and it has crashed in my pocket that I will have no idea. Unless I keep checking my phone every 10 mins.

    Q. Is anyone a MobileMe subscriber?
     
  14. Cubsfan macrumors member

    Joined:
    Jun 19, 2007
  15. Tomb85 Guest

    Tomb85

    Joined:
    Apr 29, 2009
    #17
    Ah. Me too. Just thought that this started happening around the same time as when I go to check my emails and there would be an empty inbox, until it checked and they all came back. Only happens sometimes. Wonder if it is related?
     
  16. Goodeye macrumors 6502a

    Goodeye

    Joined:
    Jan 30, 2009
  17. Tomb85 Guest

    Tomb85

    Joined:
    Apr 29, 2009
    #19
    Ooooo the plot thickens...

    Should I get in contact with Apple? If so, what I do LOL
     
  18. frequeniquity thread starter macrumors member

    frequeniquity

    Joined:
    Jun 9, 2004
    #20
    I'm a mobile me subscriber as well.

    Well I restored it from backup last night around 10pm and as of 1:30pm today it has yet to lock up on me. Or rather, any time I've been wanting to use it it hasn't been locked up.

    If it happens again I'll try to restore it to factory defaults.
     
  19. andyhargreaves macrumors regular

    Joined:
    Dec 23, 2007
    #21
    Me as well. Maybe a pattern? Have had a couple more lockups during the day today. Boo, not impressed. Maybe will downgrade to 3.0?
     
  20. Tomb85 Guest

    Tomb85

    Joined:
    Apr 29, 2009
    #22
    If you find out how to downgrade to 3.0 please post it. It has to be a MobileMe problem. It can't be a coindidence...
     
  21. fehhkk macrumors 6502a

    fehhkk

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Chicago, IL
    #23
    Upgraded to 3.1 this morning. I had a black screen with no response as well. Holding home and power to reset it. Happened once so far.

    Also, I don't use MobileMe.
     
  22. Goodeye macrumors 6502a

    Goodeye

    Joined:
    Jan 30, 2009
    #24
    Im curious anyone with Mobile me who has had this problem can you remove mobile me off the device restart the device and then see if you have the problem?

    That way we would know for sure. I would love to try but I use my iPhone for work and use MobileMe for that.
     
  23. bamafever09 macrumors regular

    bamafever09

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Location:
    Hoover/Tuscaloosa Alabama
    #25
    i dont use mobile me.... alot of my friends have iphones some 3g and some 3gs. so far this only seems to be happening to me and my friends with 3g iphones
     

Share This Page