3,1 MacPro 10+ Min Startup Time

Discussion in 'Mac Pro' started by CanadaPleco, Aug 3, 2011.

  1. CanadaPleco macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2011
    #1
    Alright my house got hit by lightening about a year ago, my mac pro has never been the same. The onboard ethernet was fried and now I am using just a usb wifi, no big deal. What really pisses me off is that it takes 10-15 minutes to start up. I have read through the forum and the apple forums for countless hours.

    Done pram smc etc reset, the apple hardware test with nothing coming up.

    It boots to a blue screen and stays there for a long long time, no cursor or anything, then all of a sudden pops into the desktop. I've re-built the whole computer from scratch, even loaded the OS (10.6.7) onto a few different HD's to see if there were any different results. No luck

    Sadly I live 2-3 hrs from the closest Apple Store, so asking for ideas here first.
     
  2. djjclark macrumors regular

    Joined:
    Feb 17, 2008
    #2
    look in your console log or go in to a verbose boot to see what the delay is from. Odds it is waiting on some network timeout from the fried ports.
     
  3. jenzjen macrumors 68000

    Joined:
    Aug 20, 2010
    #3
    So, you've already taken the machine basically back to square one, i.e. disconnect all devices except your monitor, put a clean OS install on the stock HD and remove all others and remove/undo any other mods as well? Basically get the machine back to bone stock?
     

Share This Page