30" cinema hd display only in 1280x800?

Discussion in 'Mac Accessories' started by mountainmaster, Oct 17, 2012.

  1. mountainmaster macrumors newbie

    Joined:
    Oct 17, 2012
    #1
    hi, I just acquired a 30 inch Apple Cinema HD Display, with a native resolution of 2560x1600. I have it connected to my MacBook Pro (mid 2010), but the highest resolution of the display is only that of my MBP, 1280x800. I purchased a DVI dual-link converter (this one), but it doesn't seem to work?
    Does anyone know how to fix this or have any idea what's going wrong?
    Thanks so much!
     
  2. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #2
    I think you need to buy a dual-link DVI cable not the converter you have there. The ACD has a dual DVI not the MDP.
     
  3. mountainmaster thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 17, 2012
    #3
    oh, but the display has a dual-link DVI, I got the converter to connect it to my MBP's mini displayport. Do you mean that I need something else in between?
     
  4. mountainmaster thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 17, 2012
    #5
    oh wow pricey... that's the only thing that will work?
    ok, thanks!
     
  5. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #6
    That's very likely the only thing. The adapter you bought is to connect a regular DVI monitor to your Macbook.
     
  6. lixuelai macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 29, 2008
    #7
    The monoprice MDP->DL DVI adapter is cheaper and should work just as well (people are saying it actually works better than the Apple one).
     

Share This Page