3870 in new MacPro, anyone tried ?

Discussion in 'Mac Pro' started by netkas, Feb 17, 2008.

  1. netkas macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #1
    I guess it may work, why?

    1) MacPro's 2600XT works fine in PC, it has PC's bios. in iMacs 2600XT there is little efi part, which specifies driver (Hypoprion, there is string ATY,Hypoprion) but macpro's card has no such string in bios. so i guess it's simple PC's bios
    2) 3870 works fine in MacOSX, there is full suport for it, even Sleep works.
    3) 3870 works with same values in IOReg as 2600 (they come from boot.efi, via IODT:/efi/device-properties var)

    So, my guess, it may work if EFI driver will set keys for it.

    Anyone wanna try ?

    p.s. need to have 10.5.2 to try it.
     
  2. macz1 macrumors 6502

    macz1

    Joined:
    Oct 28, 2007
  3. netdog macrumors 603

    netdog

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Location:
    London
    #3
    If one doesn't do gaming or 3D, but does video rendering, Aperture and Photoshop, will this card make any real difference over the 2600? If so, what might I expect?
     
  4. SuperGrobi macrumors member

    Joined:
    Feb 16, 2008
    #4
    If the 3870 works in the Mac Pro, is there a reason to hope that the HD3870x2 will work as well??? ... dreaming of 2 HD3870x2 with Crossfire :eek:
     
  5. Cromulent macrumors 603

    Cromulent

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Location:
    The Land of Hope and Glory
    #5
    Not really worth it.

    The only difference you will see would be in applications like After Effects, Colour and Motion.
     
  6. SuperGrobi macrumors member

    Joined:
    Feb 16, 2008
    #7
  7. Amethyst macrumors 6502

    Joined:
    Aug 8, 2006
    #8
    If I have HD 3870 , I will try this netkas!!


    ps" thank you very much for your Pc_efi project
     
  8. barefeats macrumors 65816

    barefeats

    Joined:
    Jul 6, 2000
    #9
    Radeon 3870 X2 running on Mac Pro 3.2

    I have a Radeon HD 3870 X2 and a GeForce 8800 GTX. I tried both on the Mac Pro 3.2GHz under Vista 64.

    Prey at 1920x1200 High Quality (8X aniso, dynamic shadows on):
    Radeon 3870 X2 (standard clocking) = 201 fps
    Geforce 8800 GTX (overclocked) = 166 fps
     
  9. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #10
    Wow..! And what about Crysis...?
    Any idea if Mac OS X works well with the Radeon 3870 X2?

    BTW, is there any reason why NOT to run Vista 64 (but use Vista 32 instead) on a 2008 Mac Pro, especially regarding gaming...?
     
  10. OZMP macrumors 6502

    Joined:
    Feb 18, 2008
    #11
    if it works using the 2600 firmware, would it mean that it would work in an oldschool macpro?
     
  11. OZMP macrumors 6502

    Joined:
    Feb 18, 2008
    #12
    Yes i want to try it. But i will need thorough instructions.

    PM me if you can help.

    Cheers,
     
  12. giantrobot macrumors member

    Joined:
    Oct 18, 2007
    #13
    Dont forget. You need to buy the power cable from ATI.
     

Share This Page