3D Touch Not Working Everywhere It Should Be...

Discussion in 'iPhone' started by chicagofan00, Sep 26, 2015.

  1. chicagofan00 macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2010
    #1
    Anyone else having issues with 3D Touch not working in some areas that it was shown to work? For instance it doesn't work for me on the Music app but works on other Apple apps such as Camera and Messages just fine.

    Also, has Instagram been updated yet to take advantage of 3D Touch? If so, it doesn't seem to be working for me even though I have the latest update from Instagram via the App Store.
     
  2. bueller1 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2012
  3. Coasterfanryan macrumors regular

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    Pittsburgh Pa
    #3
    I noticed once you download the 3rd party app you need to open it once for 3D Touch to start working. I had this issue with Shazam.
     
  4. rburly macrumors 6502a

    rburly

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Location:
    Florida
    #4
     
  5. 16Paws macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 2, 2014
    #5
    There are two types of 3D Touch home screen short cuts. Status and Dynamic. Static ones will always work regards of if you open the app first, dynamic ones are created by the app telling the system what sorts of icons and buttons should be there so they require a launch to pull up.

    Not intuitive and hopefully something Apple will fix but when in doubt launch the app once and if shortcuts exist they will show up.
     
  6. kcellup macrumors regular

    kcellup

    Joined:
    Sep 19, 2015
    #6
    I haven't been able to get Facebook to work with 3D Touch. Anyone else having difficulty with it?
     
  7. Cryates macrumors 65816

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Location:
    Chattanooga, TN
    #7
    Facebook has to update their app for it to work. That's the case with any third party app.

    Also, any app the supports 3D Touch is working fine for me.
     
  8. remket macrumors newbie

    Joined:
    Sep 21, 2015
    #8
    I can't either ... this is buggy
     
  9. Cryates macrumors 65816

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Location:
    Chattanooga, TN
    #9
    It's not buggy. It's called the app has to be updated by Facebook to support 3D Touch.
     
  10. kcellup macrumors regular

    kcellup

    Joined:
    Sep 19, 2015
    #10
    I get that but they demonstrated Facebook at the presentation would think they would be ready for use by launch.
     
  11. Cryates macrumors 65816

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Location:
    Chattanooga, TN
    #11
    Well they haven't released it, so that's why it's "not working"...so it shouldn't be spun like its a software or hardware issue.
     
  12. kcellup macrumors regular

    kcellup

    Joined:
    Sep 19, 2015
    #12
    Not spinning... Just surprised and wanted to make sure I wasn't doing something wrong
     
  13. Jws macrumors regular

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Location:
    AR
    #13
    My experience follows alongside others in this thread. Instagram and Dropbox 3D Touch didn't work until I opened the app. Other Apple apps have worked without issue.
     
  14. The Game 161 macrumors G5

    The Game 161

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    UK
    #14
    All apps work for me.. Dropbox now works with it btw
     
  15. GlenK macrumors 6502a

    GlenK

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Location:
    St. Augustine, FL
    #15
    ^^Ditto for me, all works that should, including dropbox..
     
  16. penajmz macrumors 68030

    penajmz

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Location:
    New York City
    #16
    Anybody with half a brain cell should know the apps need to be updated to support it... Come on
     
  17. fsumom macrumors regular

    Joined:
    Nov 1, 2010
    #17
    So I was having issues trying to get it to work but then started using the entire ball of my thumb to force touch and it seems to be working pretty good now.
     
  18. chicagofan00 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2010
    #18
    Thanks! That got both Music and Instagram working for me. Didn't realize that the apps would need to be opened first for them to start using 3D Touch, including the Apple built in apps.

    Now just hoping more third party apps start getting updated. :)
     

Share This Page