3G, Edge, Wifi, and now "O" ?

Discussion in 'iPhone' started by amitdoc2b, Sep 20, 2008.

  1. amitdoc2b macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2008
    #1
    Ever since the new software update, I sometimes am seeing an "O" in the top left where it would normally say 3G, Edge, or Wifi. What is the significance of that O? It doesn't stay there too long but it comes here and there. I live in the US and bought my phone in NY.
     
  2. CocoaPuffs macrumors 68010

    Joined:
    Aug 23, 2008
    #2
    GPRS, basically you're in the never never land with some crap towers around you.
     
  3. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #3
    That's not true. There are areas in Chicago which only get GPRS connections.
     
  4. Mr. Giver '94 macrumors 68000

    Mr. Giver '94

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    London
    #4
    I think it goes to GPRS (the O) when it is trying to find a network to connect to or is switching between 3G and EDGE. That would explain why it is only there for a few seconds and then goes back to the regular network. I've experienced this a few times as well.
     
  5. KPEN7 macrumors member

    Joined:
    Jul 12, 2008
    #5
    that is not true at all. I was in the north side of Chicago yesterday and I had GRPS
     
  6. amitdoc2b thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2008
    #6
    I keep my phone on Edge most of the time to conserve battery life (when im not surfing the web much). I still get the "O" even when im on Edge-only and not in the middle of switching between 3G and Edge. My WIFI is also off at these times that I get the O. The reception stays at 5 bars, goes from Edge to "O", then comes back to Edge... Not sure why this happens?


     
  7. sananda macrumors 68020

    Joined:
    May 24, 2007
    #7
    my bit of london, england is part of this never never land!
     
  8. Quincy9219 macrumors regular

    Joined:
    Aug 8, 2008
    #8
    My, my, does no one ever search the forums before posting? This question has been answered at least once today, much less dozens of times before
     
  9. MST macrumors 6502

    MST

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Location:
    Surrey, UK
    #9
    Just out of curiosity which bit of London are you in as I have a similar problem?
     
  10. zephead macrumors 68000

    zephead

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    in your pants
    #10
    Before I got my iPhone, my Samsung phone did the same thing - It showed a G sometimes, but normally it would turn back to either an E or 3G within 5-10 seconds.

    I don't see why Apple doesn't just make it a single "G". People would still ask what it means, but at least it's more logical that G = GPRS, rather than dot = GPRS.
     
  11. sananda macrumors 68020

    Joined:
    May 24, 2007
    #11
    crystal palace.
     
  12. tallyho macrumors 6502a

    tallyho

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Location:
    UK
    #12
    Pointless post :rolleyes: Either answer a question or move along.
    The search function is absolutely terrible and does not bring up relevant threads or posts at all. Mroogle is slightly better, but why should we have to use Google eh? A case in point: there is a thread about UK issues with the 2.1 firmware, but does searching for UK 2.1 firmware or various other combinations of keywords bring it up? No.
    People posting the tired old "search before posting" comments should just give it a rest, in my humble opinion.
     

Share This Page