3g (firmware update - or new hardware?)

Discussion in 'iPhone' started by capoeiraguri, Mar 12, 2008.

  1. capoeiraguri macrumors newbie

    Joined:
    Nov 20, 2007
    #1
    The only reason I'm waiting to get an Iphone is for my plan to be up, so I can upgrade, but I was curious as to whether the eventual 3g Iphones would be completely new phones, or if the older Iphones could simply start using AT&T's 3g Network. Or maybe Apple would do free upg's? I dunno, just curious.
     
  2. AGSHender macrumors regular

    AGSHender

    Joined:
    Apr 15, 2007
    #2
    New hardware is required. The chip doesn't exist in the current model iPhone.
     
  3. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
  4. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #4
    Hardware changes are required, as the current chips only support GSM/GPRS/EDGE.

    TEG
     
  5. ripkord macrumors 6502

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Location:
    Glasgow, Scotland
  6. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
  7. avigalante macrumors 6502

    avigalante

    Joined:
    Feb 18, 2007
    Location:
    New York City
    #7
    Not to be rude, but there's a thing known as a "search" button.
     
  8. ert3 macrumors 6502a

    ert3

    Joined:
    Dec 10, 2007
    #8
    Actually it would need both (firmware would need adaptation)
     
  9. jamespa66 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Location:
    Kenosha, WI
    #9
    Smartest thing I read all day :D
     
  10. trogdor! macrumors regular

    Joined:
    Mar 7, 2006
    #10
    I agree, this gets asked almost every 3 days in a new post. Maybe a sticky with just all the iphone facts and information known for sure.
     

Share This Page