4.0.1 Update Causing camera issues?

Discussion in 'iPhone' started by bobpedro, Jul 16, 2010.

  1. bobpedro macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2007
    #1
    Just used my camera for the first time since 4.0.1 and now have this issue. I took a picture of a white sheet of paper to illustrate what's happening. Anyone else notcing this since the update?
     

    Attached Files:

  2. wvphysics macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #2
    This has been discussed extensively since the phone came out. It has to do with the alternating on/off of fluorescent lighting and how the sensor doesn't process every pixel at the same time. It appears in different levels in digital cameras. Different exposure times and shutter speeds can help, but unfortunately we cant change that on the phone. I still havent seen any explnantion myself why its always a circle and in the same spot all the time.
     
  3. bobpedro thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2007
    #3
    It does it outdoors as well. and didn't do this until the software update. Front Facing Camera is the same way.
     
  4. wvphysics macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #4
    First pic I have seen where it does it outdoors.
     
  5. josielinnea macrumors regular

    josielinnea

    Joined:
    Dec 15, 2007
    Location:
    Stockholm
    #5
    I haven't seen any such pic. Where did you see it?
     
  6. wvphysics macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #6
    Original post.
     
  7. bushbaby macrumors 6502a

    bushbaby

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Location:
    SoCal
    #7
    No, the green blob (run a search) was there before the update (on some phones). As was the yellow skin issue in some phones.
     
  8. dstedman macrumors member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    #8
    Do you have a picture of a white sheet of paper from before the update?
     
  9. josielinnea macrumors regular

    josielinnea

    Joined:
    Dec 15, 2007
    Location:
    Stockholm
    #9
    It's not outdoors. That's my point.
     
  10. luvlysc79 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 20, 2009
    #10
    worked fine before

    My camera also does this since 4.0.1 update, but only when I use the flash. What gives?
     
  11. wvphysics macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #11
    I'll spell it out for those incapable of understanding. OP states the problem occurs outdoors. By stating "first pic outdoors I have seen do it" I was meaning I have not yet seen an outdoor picture do this. Use some cognitive thinking.
     

Share This Page