40D File Names Messed Up

Discussion in 'Digital Photography' started by Roy Hobbs, Mar 26, 2008.

  1. Roy Hobbs macrumors 68000

    Roy Hobbs

    Joined:
    Apr 29, 2005
    #1
    Not sure how I managed to to this but now all my images from my 40D are named _MG_XXXX instead of IMG_XXXX.

    I can't find anything in the menus or manual, anyone have any ideas how I can change it back??
     
  2. harcosparky macrumors 68020

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #2
    I don't have a 40D ... I have a 30D and 5D.

    Whenever I manage to get 'lost' inside the camera I do a Camera RESET.
    ( Never had these problems with my film cameras! :D :D :D )

    The total reset will take you back to 'out of the box' configuration.

    Be WARNED though it will RESET ALL SETTING you may have entered.

    I actually do a RESET regularly in case I did something unusual the day before.
     
  3. Roy Hobbs thread starter macrumors 68000

    Roy Hobbs

    Joined:
    Apr 29, 2005
    #3
    I figured that would work but I only want to do that as a last resort. I have the 40D configured nicely, except for the file name issue
     
  4. jbernie macrumors 6502a

    jbernie

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Location:
    Denver, CO
    #4
    Did a quick search and seem to have found the answer:

    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=26425412

    "It has nothing to do with jpg v. raw. If you use sRGB color space, you get "img", if you use AdobeRGB, you get "_mg." That's so you know, at a glance, which color space the file was captured in, although it doesn't matter for raw as you can convert into whatever color space you choose."

    and there was a follow up comment:

    "It would seem that you can change the prefix in EOS Utility. Is there any reason not to use another prefix, say your initials?"

    Seems as though a read of the manual is in order so you can change the _ to something less wierd :) There was another site which gave the same basic answer.
     
  5. Roy Hobbs thread starter macrumors 68000

    Roy Hobbs

    Joined:
    Apr 29, 2005
    #5
    Thank you very much!
    I did change the color space but I didnt think that was the culprit
     

Share This Page