4S is my only Apple device that drops AirPlay

Discussion in 'iPhone' started by HazyCloud, Oct 31, 2011.

  1. HazyCloud, Oct 31, 2011
    Last edited: Nov 1, 2011

    HazyCloud macrumors 68030

    HazyCloud

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #1
    I recently got my hands on an Express and I decided to put it in the garage with some speakers. It's setup as a client on my Wi-Fi network so it's not doing any real work. I originally had it extending my network, but Apple recommends making it a client if it's for AirPlay only (which it is).

    It seems the iPad 2 and iPhone 4 both stream music to the Express without any drops. As soon as I stop either one and start music on the 4S, it drops within 10-20 seconds. I've narrowed it down to only happening on the 4s, even when listening to the same songs. On a somewhat different note, I have noticed my 4s getting extremely poor upload speeds on Wi-Fi. While the iPad 2 and iPhone 4 pull 2.5 up, the 4S gets 0.03. I even went as far as testing a 4 and 4S side by side and they still pull very different numbers.

    Is anyone having issues with either AirPlay or upload speeds on a 4s?
     
  2. kepner macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2003
    #2
    Yes. I have my AirPort Express set up as a wireless client, connected to an AirPort Extreme. When I AirPlay from my 4S, it almost always causes the Extreme to reboot itself (which brings my entire network down). My iPad 2 and iPhone 4 never had any problems like this.
     
  3. HazyCloud thread starter macrumors 68030

    HazyCloud

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #3
    Thanks for letting me know. I'm glad to see it's not only me.
     
  4. HazyCloud, Nov 1, 2011
    Last edited: Nov 1, 2011

    HazyCloud thread starter macrumors 68030

    HazyCloud

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #4
    Just to update:

    I tried an Express at work as a client (joining a Wi-Fi network) with AirPlay and my 4S doesn't seem to be dropping. The only difference between here and home is that I'm using a Time Capsule at home. It seems puzzling that at home my iPad, iPhone 4 all work just fine, while the 4S works fine at work.

    Right when I was about to hit 'Submit' my work Express started dropping. I'll poke around the office for a 4 to see if it works fine.

    EDIT* I was unable to find a 4 before I needed to reset the settings. Luckily I know it's not just my house.
     

Share This Page