6800 Ultra Getting Very Hot

Discussion in 'PowerPC Macs' started by bunnspecial, Jul 7, 2014.

  1. bunnspecial macrumors 603

    bunnspecial

    Joined:
    May 3, 2014
    Location:
    Kentucky
    #1
    I just upgraded the video card in my G5 to the 6800 Ultra earlier today. Before installing it, I broke down the heatsink and fan, cleaned off the old thermal compound, and put on a fresh coat of Artic Silver MX5(taking all the normal precautions to be sure the GPU was completely covered in a thin but even layer, etc.).

    Within a few minutes of turning the computer on or waking it from sleep, the GPU temperature spikes VERY rapidly(well over 100C). This is driving a single 23" display, and even doing nothing but idling. I can also hear the display card fan running full blast.

    Any thoughts on what could be going on here?
     

    Attached Files:

  2. bunnspecial thread starter macrumors 603

    bunnspecial

    Joined:
    May 3, 2014
    Location:
    Kentucky
    #2
    Okay, I think that we can pretty safely put this one into the "I'm an idiot" column.

    It seems as though I forgot to reconnect the GPU fan after I reinstalled it. The GPU is now idling at a much more respectable 60 degrees.
     
  3. Zotaccian macrumors 6502a

    Zotaccian

    Joined:
    Apr 25, 2012
    #3
    Hmm, I never spread thermal paste as a layer but instead put some of it in the middle of chip / chips and then putting heatsink down which squeezes / spreads the paste as needed.
     
  4. LostSoul80 macrumors 68020

    LostSoul80

    Joined:
    Jan 25, 2009
    #4
    I got all excited for nothing. Thought you'd posted a pic of your sexy.
     

Share This Page