iPhone 6s dying at around 20%- 9.3 b1.1

Discussion in 'iOS 9' started by lovewd, Jan 19, 2016.

  1. lovewd macrumors 6502

    lovewd

    Joined:
    Aug 28, 2013
    #1
    As the title says, for the past couple of days, my iPhone 6s running iOS 9.3 beta 1.1 keeps turing off at around 20% battery life. Actually, while I was listening to music vacuuming my car on Saturday, my phone turned off all the way at 60%
    When I hit the home button, it displays the "need to charge logo" with the empty battery and the lighting cable. What should I do to fix this? Its actually kind of a pain
     
  2. Blujelly macrumors 65816

    Blujelly

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Location:
    South East England
    #2
    I had this problem when I was doing the PB for iOS9, I got rid of the beta.

    As you would expect from a beta there will be glitches, but if you want to keep the beta then maybe a hard reset or clean install of the beta could help.
     
  3. Tomapple macrumors member

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Location:
    Santiago, Chile
    #3
    Maybe it is related to this bug: Apple Studying Issue With iPhone 6s & 6s Plus Not Updating Battery Percentage

    I have an iPhone 6S with iOS 9.3 Beta too, but luckily I haven't had this problem so far.
     
  4. lovewd thread starter macrumors 6502

    lovewd

    Joined:
    Aug 28, 2013
    #4
    I will try a clean install later today

    I looked into that at first, but it seems to be a separate issue from mine. And at least someone is having a good experience! I hope it continues for you! :)
     
  5. ColdnFrosty macrumors newbie

    ColdnFrosty

    Joined:
    Sep 27, 2012
    Location:
    Nor'east
    #5
    Similar issue here. Mostly around 12% and tremendous variation in battery drain. Some days I get less than a day of use and other times 2+ days..

     
  6. parrot5 macrumors 6502

    Joined:
    Aug 10, 2010
    #6
    Happens on a 6 too, with a bit of difference. I see the low battery warning at 20%, then jumped to 10% immediately so it showed the prompt once again, then immediately went to 1%. Stays in 1% for a minutes to hours before shutting off.
    Attempting to do my second battery calibration, but I think this all started in 9.3 beta.
     
  7. RicoLove macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2015
    #7
    I have really solid battery life on my 6 plus, but also got some wierd things, in two cycles, battery percentage goes down for 5% in one moment and just once in a cycle. But i still get same 11-12 hours of use.
     
  8. macgeek88 Suspended

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Location:
    Illinois
    #8
    I've had unbelievable battery life on my 6S plus, but with 9.3b1 it drains like mad, even days after install. My battery stats show nothing predictable, just Facebook using a ton but it always does but doesn't affect it like this. I love the new features but I'm seriously considering going to 9.2.1.
     
  9. rstark18 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2009
    #9
    I had this happen to me on the initial 9.3 install (on a 6). None of the simple trouble shooting solutions I tried would fix it. I even tried doing an Erase All Settings that did a complete erase of the phone back to factory settings. I had already confirmed that it wasn't physically my battery being bad. I ended up having to reinstall 9.2 through iTunes and then upgrading back to 9.3 and then doing a restore. That fixed it. My assumption is that something in the OS got corrupt during the initial upgrade to 9.3. The only way for me to reinstall a fresh OS was to roll back to 9.2 then 9.3.
     

Share This Page