6S Phone really slow. not sure what's wrong

Discussion in 'iOS 9' started by thedoc46, Feb 4, 2016.

  1. thedoc46 macrumors member

    Joined:
    Sep 22, 2015
    #1
    Hi,

    OK, so i'm pretty technical. (actually its my job) and this one has stumped me a little. My 6S 128gb on the AT&T network is acting all weird.

    Like pausing to bring up stuff and burning thru battery like no tomorrow. Already at 65% this morning. Also when sending iMessages, sometimes the reply bar takes a few seconds to appear. Sometimes it takes forever to send a message. Also my Apple Watch is struggling to stay in sync with the phone. Example i may receive a message on my Apple watch and it not appear on my phone, or if someone calls me, the phone rings and i pick up, but the apple watch stays ringing.

    So I've reset all network settings
    Made sure nothing is running in the background.. As in double tap and close any apps in the background
    Disconnected from the wifi, (which i thought was the initial problem as in the hotspot playing up)
    deleted my entire history of imessage and sms. I'm about to reformat the damn thing, but that's a performance in itself, to get all my music back on the device.

    The only weird thing is that My battery settings are saying Mail - Low Signal 67% used.

    So its as if the phone is working overtime to get email. (according to that diagnostic screen) I guess i could delete the accounts and re-create them. Nothing has changed with my email settings.

    Really asking if there's any diagnostics i can run that'll at least point in the right direction. Other than deleting my mail accounts and re-creating to see if that fixes.
     
  2. pat.b macrumors newbie

    pat.b

    Joined:
    Nov 20, 2015
    #2
    Would try a restore. If that doesn't work your best bet is taking it to the Apple Store.
     
  3. I7guy macrumors G5

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Location:
    What Exit?/Saguaro Country
    #3
    Hi,

    Did you try to reset the phone by holding down the sleep and home button? The other drastic action is a dfu restore.
     
  4. Zorn macrumors 6502a

    Zorn

    Joined:
    Feb 14, 2006
    Location:
    Ohio
    #4
    I'm actually having the exact same issue, only it says Messages - Low Signal for me. I'm also at like 70% battery, and completely unable to update any apps or load new ones thru the App Store. I think there's some issue on Apple's end this morning causing strangeness.
     
  5. thedoc46 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 22, 2015
    #5
    i went ahead and deleted my mail accounts, and its still doing the same... just did the hard reset as in by holding down the sleep and home button. Phone still very sluggish, not responding to certain touches but seems to be worst in messages
     
  6. I7guy macrumors G5

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Location:
    What Exit?/Saguaro Country
    #6
    Could be an apple issue, anyone have iCloud backup turned on?
     
  7. thedoc46 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 22, 2015
    #7
    Wondering do you also have an Apple Watch ? Was thinking about resetting sync data next.
    --- Post Merged, Feb 4, 2016 ---
    just took like 35secs to send test via iMessage on wifi to the missus.. I suspect i'm going to get punched in the face tonight.. Sent her about 20 test messages. don't know who else to pest. :)
     
  8. I7guy macrumors G5

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Location:
    What Exit?/Saguaro Country
    #8
    No I don't have an AW.
     
  9. marvz macrumors 6502a

    marvz

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Location:
    Berlin
    #9
    Do a backup and set it up as a new iPhone and test it this way for a day/few days. If it's still behaving like before, go to the Apple Store and get a new one. If it works then it's sadly not that easy because it has do with your settings/accounts/apps etc.
     
  10. lchlch macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 12, 2015
    #10
    Shutdown the email app.

    Remove all your email accounts and check if the problem still persists.

    If that solves the problem slowly add back your email accounts.
     
  11. thedoc46 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 22, 2015
    #11
    So last Fri backed up my phone, reformatted and restored... Took like 3hrs in total, after putting all them music back on... Anyway, it fixed the problem. yay, so i thought... But it came back today :(

    Thinking it may now have something to do with Strava, music and my Apple Watch all going at the same time in the morning. Today i went out for a cycle, and being new to Strava i started using it (which is approximately when things started going wrong for me last week) Anyway on top of Strava, i like to listen to music, AND !! have my apple watch fitness app going, otherwise the activity doesn't count from just strava alone... After using it, its like it puts the phone under stress that a restart or closing down all the apps doesn't fix.... Only a reformat... Its very weird... That's the only co-incidence that i've managed to put together as to why this is happening. Perhaps there's a memory leak or something weird going on. Who knows...
     

Share This Page