iPhone 8.1.1. Bluetooth Streaming Issue

Discussion in 'iOS 8' started by ppdix, Nov 24, 2014.

  1. ppdix macrumors 6502a

    ppdix

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Location:
    Miami Beach
    #1
    Since 8.1.1. my iPhone 6+ has weird issues with Bluetooth Streaming to my 2013 Audi S5.
    The weird part is that is that it connects faster to the car, meaning it starts playing quicker than it used to but during the first couple of minutes of playback, there are a few "hiccups". The audio stops intermittently 5 or 6 times and then after a minute or so it plays back normally for as long as the car is running.
    Again, after a car restart, the same hiccups happen again and go away after a little while... :confused:
     
  2. I7guy macrumors G5

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Location:
    Sante Fe, Azuza, Cucamonga
    #2
    Apple Bluetooth compatibility has been less than perfect. My old blackberry could stream Bluetooth audio until the cows came home. I haven't tried Bluetooth streaming since 8.1.1 but on IOS 7 it would either stream flawlessly or alternatively actually lock up my nav unit such that I had to turn the car off.

    I'll try 8.1.1 tomorrow and report back. (Hopefully I'll remember)
     
  3. Armen macrumors 604

    Armen

    Joined:
    Apr 30, 2013
    Location:
    127.0.0.1
    #3
    re-pair your phone to the car. It works fine in my VW Touareg.
     
  4. ppdix thread starter macrumors 6502a

    ppdix

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Location:
    Miami Beach
    #4
    I7 guy I never had a problem before this. It's been great for 3 years.

    ----------

    I just did. 2 hiccups instead of 6. At least it's better.
    Cheers, Patrick
     
  5. I7guy macrumors G5

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Location:
    Sante Fe, Azuza, Cucamonga
    #5
    @ppdix; I'm thinking it's maybe something with IOS 8.1.1 on iphone 6 for you. I'll give it a try with my 5s tomorrow and post back.
     

Share This Page