8.1 has killed mobile network.

Discussion in 'iOS 8' started by TheDeviceUser, Oct 20, 2014.

  1. TheDeviceUser, Oct 20, 2014
    Last edited: Oct 20, 2014

    TheDeviceUser macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Location:
    U.K
    #1
    I've just updated to 8.1 and it's killed my network connection. Just saying 'searching'. I did it on device (iPhone 5s) so I'm doing a restore right now.

    Anyone else experienced a similar problem?

    UPDATE: Doing a restore, with 87mins remaining in iTunes. :(
     
  2. iDac macrumors member

    iDac

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Location:
    France
  3. stephen1108 macrumors 65816

    Joined:
    Sep 30, 2007
    #3
    Not this again....

    If this issue were widespread I think it would have already been way bigger and the update would have been pulled. But I feel for you OP, same thing happened to me with 8.0.1 on my 6 Plus. 8.1 thankfully doesn't have any major apparent issues with me yet!
     
  4. kage207 macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 23, 2008
  5. TheDeviceUser thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Location:
    U.K
    #5
    Yeah, I came straight to MacRumors half expecting everyone to be up in arms! I suppose it is lucky it isn't widespread, I'm just hoping this restore fixes it.

    Part of my wonders if it could be a carrier problem but it seems unlikely considering it happened as soon 8.1 was installed.
     
  6. Xiph0s macrumors regular

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Location:
    New York, NY
  7. TheDeviceUser thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Location:
    U.K
    #7
    Just out of interest, where are you? I'm in the UK, wonder if it could be location or carrier specific?
     
  8. ROLLTIDE1 macrumors 65816

    Joined:
    Sep 12, 2012
    #8
    Reset your network settings;)
     
  9. TheDeviceUser thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Location:
    U.K
    #9
    Unforchently can't do that now, as I'm restoring in iTunes. If it doesn't come straight back, that's the first thing I'll try.
     
  10. madsci954 macrumors 68030

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Location:
    Ohio
    #10
    After updating, my cellular wouldn't connect. It still showed me connected but Safari just stopped loading. Toggled on Airplane Mode On then Off and it was fine.
     
  11. kage207 macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 23, 2008
    #11
    I'm in the US.
     
  12. Oli20 macrumors member

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Location:
    Mitten
    #12
    I've updated an iPhone 5 (AT&T) and iPhone 5s (Verizion) without any issues at all.
     
  13. solosdk macrumors regular

    Joined:
    Nov 24, 2013
    #13
    I'm in the UK. Updated an iPhone 5 and 6. Both have service. Must be your network config or something. The update has not affected anyone's signal reception.
     
  14. bboucher790 macrumors 65816

    bboucher790

    Joined:
    Mar 23, 2007
    #14
    I had to close safari and re-open it. From there, everything works.
     
  15. rogertoh16 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2013
    #15
    M1 Singapore user. Both mine iPad air and iPhone 5s is affected as well. Not able to connect to 4g.
     
  16. coorspate macrumors regular

    coorspate

    Joined:
    May 20, 2006
    #16
    Killed mine too. I toggled cellular connection and it fixed it
     
  17. big samm macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #17
    no problem on my iPhone 6+ or iPad mini 2 with Lte, both can connect on my carrier's network
     

Share This Page