802.x always asks for a password after 10.5.5 update

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Anarchy99, Oct 31, 2008.

  1. Anarchy99 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2003
    #1
    at my school i discovered i could connect to the secure school wireless and not guest wireless using my lab login on osx with the 802.x option

    this worked great on 10.5.2 i told it to allways trust the certificate
    and from then on it auto-connected when i got to school
    i did the combo update the other night to 105.5 from 10.5.2

    now when i go to school it doesnt connect automatically and if i select the network it acts like its connected but i get a 169 ip until this "802.x authentication" window pops up i enter my password and it connects

    the only thing on the window is username and password field and a check box for "only use this password once"
    theres no remember password

    because this is not a pc my network people cant help me
    any ideas i like auto connecting
     
  2. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #2
    Tried removing the 802.1X settings, and then reconnecting?

    First, turn Airport off, then go to System Prefs >> Network >> Airport >> Advanced >> -remove the trusted network from the list- >> 802.1X >> -press "-" with the current network selected-

    Then, turn Airport on, and you should need to reconnect to the Wifi with a new login to the 802.1X secured network.

    Good luck.
     
  3. Anarchy99 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2003
  4. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #4
    Could also be that your keychain has the wrong password saved..?

    Open your "login.keychain" (in ~/Library/Keychains/), and look in the "login" keychains (top left) for WPA password.
    Select in and remove by pressing BACKSPACE.

    Your 802.1X should create a new keychain entry.

    Good luck again.
     
  5. pyeargin macrumors newbie

    Joined:
    Dec 5, 2008
    #5
    Same problem for me

    I'm having the same issue and tried removing from the keychain and redoing it, but to no avail.

    Any other ideas?
     

Share This Page