A Battery bug? Indicator is frozen

Discussion in 'iPhone' started by jdcrow711, Aug 25, 2008.

  1. jdcrow711 macrumors regular

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Location:
    DC
    #1
    Last night I was using the phone and the battery showed full charge -- this morning it was still showing full charge.

    I got to work and dropped it in the dock to listen to music -- and when I just went to grab a number out of it -- the phone was showing only a 1/4 charge. Has anyone else had the battery indicator in the top right just get "stuck" showing full (or anything else for that matter)?

    Thanks!
     
  2. crayonshin macrumors member

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Location:
    Japan
    #2
    That's happened to me twice. Once on 2.0.1 firmware, and again recently after the 2.0.2 update. I was thinking how awesome my battery life was until I had to reboot and immediately got the 20% warning. :rolleyes:
     
  3. jdcrow711 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Location:
    DC
    #3
    I probably should have added this is only the first time and it is on 2.02 firmware. I would have been mighty upset if it went from full to shutting off for being empty. I was beginning to think the battery was working better too :(
     
  4. ucfgrad93 macrumors P6

    ucfgrad93

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Location:
    Colorado
  5. Wile-E macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2008
    #5
    Had it happen to me for the first time last night - thought my battery life was doing great at 100% for so long, then it froze and rebooted. When it restarted, I had 20% left.
     
  6. ncsmith4 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 15, 2007
    #6
    Yep. It happens to me maybe once every couple weeks. Its really frustrating....
     
  7. acvball92 macrumors regular

    acvball92

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Location:
    Fairfield County, CT
    #7
    It happened to me a few days ago, but it was when it was charging it was stuck at 80% and then the phone was getting really warm. I shut it off and then plugged it back in and it charged to 100%. I got scared, I thought my phone was going to die.:D
     
  8. Wile-E macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2008
    #8
    Just out of curiosity, are the people who have this problem using non-Apple cables to charge their iPhone? Just a thought....
     
  9. SFC Archer macrumors 68000

    SFC Archer

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Location:
    Troy, MT
    #9
    Nope....regular cable and it has happened on my classic a few times since 2.0
     
  10. jdcrow711 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Location:
    DC
    #10
    Before this happened it was charged on the cable that came with the Apple BT that charges them both.
     
  11. crimsontwo macrumors member

    Joined:
    Jul 23, 2008
    #11
    Used to happen to me once a week or so. While I still don't know what causes it, I haven't had this in a while since I stopped yanking the cable USB cable out while using the phone. Now I make sure it's locked, then I disconnect the cable and then start using the phone.
     
  12. Oilbrnr macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
  13. TechJunky macrumors regular

    Joined:
    Jul 25, 2008
    #13
    Happened to me yesterday for the first time. I usually charge via AC, but yesterday I charged it by computer with the cable that came from apple. After a ton of surfing and game playing I noticed the bat still showed full. Shortly after, I got the 20% warning. :(
     

Share This Page