A Small Orange domain and hosting, How do get website uploaded..

Discussion in 'Web Design and Development' started by lofight, Aug 18, 2008.

  1. lofight macrumors 68000

    lofight

    Joined:
    Jun 16, 2007
    #1
    I've bought a 1 year .com domain and a tiny package on asmallorange.com and I don't know how to get my website (html/css/images/javascript files) uploaded so that it appears on the domain I bought.

    Lorenz (lofight)
     
  2. 66217 Guest

    Joined:
    Jan 30, 2006
    #2
    Some programs like Dreamweaver have a built-in up-loader.

    You can also download CyberDuck, it is free and is a great program for this. Just make sure you upload to the correct folder. Your hosting service provider should tell you were. In my case there is a public folder there were I put all my files.

    EDIT: CyberDuck is as easy as drag-and-drop. You'll just need to introduce your ftp.domain.com, username and password.
     
  3. lofight thread starter macrumors 68000

    lofight

    Joined:
    Jun 16, 2007
    #3
    I'll try that with Cyberduck.. Thanks very much.

    EDIT: I've tried, but is there anything I need to do before I upload it with cyberduck. Is the port 20? It doens't connect right now..
     
  4. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #4
    FTP uses port 21 if I remember correctly.
     
  5. 66217 Guest

    Joined:
    Jan 30, 2006
    #5
    Yep. I have port 21 selected also.
     
  6. lofight thread starter macrumors 68000

    lofight

    Joined:
    Jun 16, 2007
    #6
    Oh now I see, I also have it selected, but I wasn't sure it was the right one..

    With port 21 it doesn't work...
     
  7. design-is macrumors 65816

    design-is

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    London / U.K.
    #7
    If your sure you have the settings, username, password etc correct, then you should contact the host and ask what is wrong. They will be able to tell you if there is a problem their end and confirm the details you need to use.
     

Share This Page