Ability To Change Text Tones In 4.0?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by wrkactjob, Apr 8, 2010.

  1. wrkactjob macrumors 65816

    wrkactjob

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Location:
    London
    #1
    As text tones are software controlled is there any indication they can be changed with this upgrade?
     
  2. Vaco Deus macrumors member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #2
    Thats what I'm wondering but seeing as Apple is behind the curve on basic things I'm guessing getting to choose your SMS tone will be a primary selling point of iPhone OS 6.0
     
  3. mattmccarty macrumors member

    mattmccarty

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Location:
    Collins,GA
    #3
    No new text tones, nor the ability to set custom text tones. Sorry.
     
  4. thespazz macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 5, 2007
    #4
    Confirmed. Can't change.
     
  5. bjb.butler macrumors 6502a

    bjb.butler

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Location:
    Southern California
    #5
    +1
     
  6. TonyC28 macrumors 65816

    TonyC28

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    USA
    #6
    Well played sir, well played. And sadly you are probably right
     
  7. kemo macrumors 6502a

    kemo

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Location:
    /Users/kemo
    #7
    Actually I've heard they gonna implement it in 5.0 already!:rolleyes:
     
  8. jmb667 macrumors regular

    jmb667

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Location:
    Philomath, OR, USA
    #8
    I'm assuming that you have the SDK then in order to confirm this?
     
  9. nohbull macrumors newbie

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #9
    Changing text alerts iOS 4.0

    Using a wave editor , you have to make your tones, turned from aaif's and saved as .caf files. After this you will use Diskaid to ssh your new waves into your phone, simply deleting the old and replacing with your newly made files. DO NOT TRY THIS IF ANY OF THIS SOUNDS FOREIGN TO YOU!! Root/system/library/audio/uisounds is the path to where these files are located and must be replaced. I have already done this on my 16gig 3g iOS 4.0.

    Any questions hit me up...
     

Share This Page