About to order 6870 but...

Discussion in 'Mac Pro' started by Arkados, Apr 9, 2012.

  1. Arkados macrumors regular

    Joined:
    Dec 10, 2010
    #1
    I'm about to buy the xfx 6870 but I've heard you need additional cables. Does anyone have a link for them or the name?
     
  2. Cindori macrumors 68040

    Cindori

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Sweden
  3. strwrsfrk macrumors regular

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Location:
    Arlington, VA, USA
    #3
  4. Arkados, Apr 9, 2012
    Last edited: Apr 9, 2012

    Arkados thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 10, 2010
    #4
    I saw that these said Mac g5 on them, I have a 2006 Mac pro but it doesn't have a g5 processor, will these still work?Probably dumbest question that's been asked :p
    Nevermind I looked at specs and saw it works with any pcie mac. Thank you. How many will I need to purchase?
     
  5. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #5
  6. strwrsfrk macrumors regular

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Location:
    Arlington, VA, USA
    #6
    No worries. I can confirm that these work AT LEAST through 3,1 Mac Pros. I've used about 10 of them so far, and keep 2-3 around in my parts drawer just because they're so darn useful.

    2 for a 6870, but as stated before, your existing GPU may already have one which you can reuse.
     
  7. TheDoc macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #7
    Just popped a 6870 into my machine last week. Not a single problem to report yet.
     
  8. Arkados thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 10, 2010
    #8
    That's good, do you do any gaming? I'll probly order mine by the end of the week.
     
  9. Loa macrumors 65816

    Loa

    Joined:
    May 5, 2003
    Location:
    Québec
    #9
    Can you tell us what brand you chose?

    Thanks

    Loa
     
  10. TheDoc macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #10
    Yea, I play a bit of BF3. Still need to fiddle around with some of the settings to optimize performance!

    I went with Sapphire. It was on sale for $160 and I was happy that I wouldn't need to flash it or anything (I don't feel confident with that sort of thing).
     
  11. DanCT, Apr 14, 2012
    Last edited: Apr 14, 2012

    DanCT macrumors newbie

    Joined:
    Apr 14, 2012
    #11
    Which ATY_init.kext did you use? I am assuming you did, since it does fix Steam games and the DVD player.

    I am hunting for a ATY_init.kext that makes my HDMI ports work properly.
     
  12. CaptainChunk macrumors 68020

    CaptainChunk

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    Phoenix, AZ
    #12
    They should work with any Mac Pro. The logic board PCIe power headers have remained the same throughout the line.
     
  13. Cindori macrumors 68040

    Cindori

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Sweden
    #13
    http://www.groths.org/?p=431

    you wont get different results with other aty_init, because, well, it's a kext that inits. it either inits or doesnt. the port mapping is decided by drivers.
     
  14. TheDoc macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #14
    I didn't use any. I have no need for DVD Player or Steam to function.
     

Share This Page