About to Restore my iPhone... will my BASEBAND update?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Mac., Nov 11, 2010.

  1. Mac. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    UK
    #1
    Hi, I'm taking my iPhone into the Apple Store tomorrow, so I need to restore it to factory settings.

    If I restore it, will it update the baseband and void future Jailbreaking?

    Thanks. It's 4.1 by the way!
     
  2. maturola macrumors 68040

    maturola

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #2
    If you are on the old BB and you restore to 4.1 using itunes yes it will update the BB. If you are using iP4, you can use Tiny Umbrella to save your current BB.
     
  3. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #3
    Yep, what he said above but if you taking it in to get it replaced it wont really matter.
     
  4. Mac. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    UK
    #4
    Thanks guys. I'm hoping for a replacement as the Home Button decides to work when it decides too! however, they may not replace it, so I'll give that TinyUmbrella a try.

    Is it pretty simple to work?
     
  5. PsstGreek macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #5
    Yep.
     
  6. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #6
    Yes, open TU and click start TSS server.
    The open iTunes and restore or update your iPhone 4.
    It will give u an error when it finishes the restore. Click kick device out of recovery on TU and your on the new firmware with the old baseband.
     
  7. PsstGreek macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #7
    Exactly
     
  8. 700-Grizz macrumors 6502

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Location:
    ALASKA
    #8
    Real quick question! TINY umbrella is only for IP4?
    Not 3GS--thanks
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    Yes, i4 only.
    The only way to maintain your BB with a 3GS is to use Pwnage tool to create a custom firmware.
     

Share This Page