AC versus N Wifi internet performance issue

Discussion in 'Mac Accessories' started by ardent73, May 20, 2015.

  1. ardent73 macrumors regular

    ardent73

    Joined:
    Jan 14, 2010
    #1
    So I was using ac wifi with no problem until last week the internet slowed to a crawl. I rebooted everything, poked and peeked, and nothing until I switched back to n and suddenly the internet is flying at warp speed again. Switched back to ac, the internet is a trickle, back on n it's a flood.

    Has anyone else experienced this? Because I don't know what changed...

    MacBook Pro is 4 feet from the Airport Extreme
     
  2. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #2
    Is your SSID's separated between 2.4 and 5 GHz networks?
     
  3. steve23094 macrumors 68000

    steve23094

    Joined:
    Apr 23, 2013
    #3
    Could be lots of different reasons. Maybe your neighbour is running interference?
     
  4. glenthompson macrumors 68000

    glenthompson

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Location:
    Virginia
    #4
    If the MBP is only 4 feet away why not use an ethernet cable? Much faster and not subject to interference.
     
  5. ardent73 thread starter macrumors regular

    ardent73

    Joined:
    Jan 14, 2010
    #5
    Yes.

    ----------

    No new Wifi in the neighborhood, but they could be hiding the SSID.

    ----------

    Don't have an ethernet port nor a usb adapter.
     
  6. Fishrrman macrumors G3

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #6
    My advice:

    Go with WHAT WORKS for you -- even if the seemingly "slower" setting actually works faster....
     
  7. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #7
    My best advice here is to try a factory reset and leave the networks under one SSID and give it a try. Then try separating them back out if you choose.
     

Share This Page