Become a MacRumors Supporter for $50/year with no ads, ability to filter front page stories, and private forums.

digibob

macrumors newbie
Original poster
Oct 6, 2015
24
1
Earth
I cant access the internet with my mac now! Last night it was working fine with the exception of the browser going black or white... It tells me I dnt have enough permission to use the application.... it does so for ALL my browser apps! wtf??? smdh!

this is the error code I get....

ACCESS DENIED
you dont have permission to access "http://captive.apple.com/cgi-bin/ipdiags.ha" on this server. reference # 18.db64dc17.144596.140aef06


now ... this is AFTER..... I spent the week dealing with my browsers ( all of them... firefox, opera, safari, & chrome) would be unresponsive & then go black or white .....

I never had this problem with a pc ijs! im using it now to type this! smfh

by the way.... this was what I did to TRY to solve the problem with my browsers


In the meantime, we suggest for you to turn on GPU Compositing and Threaded Compositing in chrome://flags. While this will likely not eliminate all 'flickers', we believe that enabling these flags should help out substantially.

To do so, please follow these short steps:
1) Go to: chrome://flags
2) Find the GPU Compositing and Threaded Compositing flags, and select "Enabled" from the dropdown
3) At the bottom of the window, please select "Relaunch Now"


system:
macbook pro - (15 inch early 2008)
processor - 2.5 intel duo
memory - 6 gig
start up disck - Mac hd
os - el capitan



any help would be appreciated....
 
Last edited:

snaky69

macrumors 603
Mar 14, 2008
5,908
488
I cant access the internet with my mac now! Last night it was working fine with the exception of the browser going black or white... It tells me I dnt have enough permission to use the application.... it does so for ALL my browser apps! wtf??? smdh!

this is the error code I get....

ACCESS DENIED
you dont have permission to access "http://captive.apple.com/cgi-bin/ipdiags.ha" on this server. reference # 18.db64dc17.144596.140aef06


now ... this is AFTER..... I spent the week dealing with my browsers ( all of them... firefox, opera, safari, & chrome) would be unresponsive & then go black or white .....

I never had this problem with a pc ijs! im using it now to type this! smfh

by the way.... this was what I did to TRY to solve the problem with my browsers


In the meantime, we suggest for you to turn on GPU Compositing and Threaded Compositing in chrome://flags. While this will likely not eliminate all 'flickers', we believe that enabling these flags should help out substantially.

To do so, please follow these short steps:
1) Go to: chrome://flags
2) Find the GPU Compositing and Threaded Compositing flags, and select "Enabled" from the dropdown
3) At the bottom of the window, please select "Relaunch Now"



any help would be appreciated....
What size Mac? What year? What version of OS X are you running? Without this very basic info nobody can help you.
 
  • Like
Reactions: digibob

digibob

macrumors newbie
Original poster
Oct 6, 2015
24
1
Earth
What size Mac? What year? What version of OS X are you running? Without this very basic info nobody can help you.


macbook pro - (15 inch early 2008)
processor - 2.5 intel duo
memory - 6 gig
start up disck - Mac hd
os - el capitan
 

maflynn

macrumors Haswell
May 3, 2009
73,308
43,134
Try creating a new user account and see if you're incurring this issue. I wonder if your user account got corrupted some how.
 

digibob

macrumors newbie
Original poster
Oct 6, 2015
24
1
Earth
Try creating a new user account and see if you're incurring this issue. I wonder if your user account got corrupted some how.

your suggestion worked.......

despicable-me-minions-clapping.gif


so now do i delete my original user account? I created my new user account w/o iclouds...
 

digibob

macrumors newbie
Original poster
Oct 6, 2015
24
1
Earth
Try creating a new user account and see if you're incurring this issue. I wonder if your user account got corrupted some how.

do i delete my original admin account? i tried & cant...... what does this do for my icloud sign in account stuff...
will this effect anything?
giphy.gif
 
Last edited:

Weaselboy

Moderator
Staff member
Jan 23, 2005
34,004
15,336
California
SMH...... chrom is the ONLY browser that opens...... but NOW it wont go anywhere...no matter what i do there is no surfing it just opens & thats it!

the other browsers still say i dnt have enough permission to use the internet....

It still works okay form the second test account you made??

If it does, then you have something going on in the main account blocking access. Download and run the app Etrecheck in the main account (not the test account). That will create an anonymized report showing what may be running in the background causing this.
 

digibob

macrumors newbie
Original poster
Oct 6, 2015
24
1
Earth
It still works okay form the second test account you made??

If it does, then you have something going on in the main account blocking access. Download and run the app Etrecheck in the main account (not the test account). That will create an anonymized report showing what may be running in the background causing this.


yes it runs just fine on the other account!
ill try your suggestion!
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.