Activating 4G/LTE for my new iPad

Discussion in 'iPad Tips, Help and Troubleshooting' started by Trepex, Mar 17, 2012.

  1. Trepex macrumors 6502a

    Trepex

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Location:
    Ottawa, Canada
    #1
    Im trying to activate the cellular data on my new iPad, using a new Rogers LTE SIM card purchased at the same time as the iPad. I can't, for the life of me, get it to work.

    I've tried toggling off LTE, I've tried adding the Rogers APN settings (rogers-core-appl1.apn), lots of reboots, and still nothing. Under Settings -> General -> About, Network shows "unavailable" and at the top of the iPad it continues to say "No Service". The About page does show ROGERS 12.0 for carrier and it lists an IMEI.

    I seem to remember seeing "SIM not provisioned" at one point - I think when I pressed the "Network: Unknown" field under About. Now I don't see that anywhere though.

    Anyone have some tips? Maybe a Canadian Rogers person?
     
  2. u49aa2 macrumors 6502a

    u49aa2

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Location:
    Between Heaven and Hell
    #2
    Actually I am having the same issue. In the iPad roger page they seem to say that by sync with iTunes the setting should be pushed to the device, but it is not working!
     
  3. Trepex thread starter macrumors 6502a

    Trepex

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Location:
    Ottawa, Canada
    #3
    Have a read over here:
    https://discussions.apple.com/thread/3811281?start=15&tstart=0

    Some unfortunate signs that Rogers is screwing us around. If this is in fact the case and LTE data needs to be activated as a monthly plan in-store, I'm bailing. Hopefully Bell or Verizon come up with something better.
     
  4. u49aa2 macrumors 6502a

    u49aa2

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Location:
    Between Heaven and Hell
    #4
    Not cool mate! Can't justify rolling into monthly plan, I hope that change.

    Cheers
     
  5. HeySamantha macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2012
    #5
  6. Trepex thread starter macrumors 6502a

    Trepex

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Location:
    Ottawa, Canada
    #6
    Not sure. I tried turning off LTE and still wasn't able. I'd be inclined to think it won't work for any iPad 3. Then again, maybe with a non-LTE sim it might work. I think a lot of people have been trying their iPad 2 sims to no avail though. In short, I certainly wouldn't bet on it.
     
  7. HeySamantha macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2012
    #7
    That sucks, so they basically don't have on-device data activation for iPad 3, even though they said they did. Rude!
     
  8. Trepex thread starter macrumors 6502a

    Trepex

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Location:
    Ottawa, Canada
    #8
    Hopefully this is just a misunderstanding and next week Rogers will clear things up. Right now we can only speculate, although I admit it doesn't look especially promising :(
     
  9. HeySamantha macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2012
    #9
    They also want you to sign up for a plan which will come out of your bank account every month, right? rather than the plans timing out at a month and then needing you to re-activate a plan? So to cancel data for a month, we'll have to call them now instead of just getting it run out, correct?
     
  10. BrennerM macrumors regular

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Location:
    Kitchener, Ontario, Canada
    #10
    I don't have LTE so I just want 3G service but mine says "No Service" with the LTE SIM card inserted. Can I get an older 3G SIM card from Rogers for the new iPad?
     

Share This Page