Adding Ripped TV Shows to iTunes

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Shake 'n' Bake, Jul 21, 2009.

  1. Shake 'n' Bake macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
    #1
    I got kinda bored one day and i decided to rip my two seasons of House.

    Once they're done, is there any way I can add all the metadata to them before importing to iTunes?

    Also, how long does it usually take to make an iPod version of a 45 minute video on a 2 GHz 2 GB RAM mid-'07 mini? How about a 2.33 GHz C2Q 6 GB RAM Studio 540 (I guess a 2008 quad 2.66 GHz Mac Pro would be the best to equate to)?
     
  2. munkees macrumors 65816

    munkees

    Joined:
    Sep 3, 2005
    Location:
    Pacific Northwest
    #2
    I used metax to add the metadata, works for show and movies
     
  3. sammich macrumors 601

    sammich

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Location:
    Sarcasmville.
    #3
    I think conversion from roughly native DVD resolution to iPhone I got about 1.5-2x real time conversion speed on a 2.33 MBP. If you are saying iPod as in an iPod Classic, I got at least 2x speed on my machine. But it's been a while since I've done any of that.

    Also: +1 on MetaX
     
  4. Shake 'n' Bake thread starter macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
    #4
    Thanks for your help.

    I'll give MetaX a go. Maybe make an iPod Classic version if I can get iTunes going on my Studio 540.
     
  5. RumMunkey macrumors 6502a

    RumMunkey

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Location:
    Canada
    #6
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/530.17 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Safari/530.17)

    Did harrison22 just have a stroke?
     
  6. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #7
    That made me LOL. :)

    OP, let us know if that works for you. I'd really like to know myself.
     
  7. Shake 'n' Bake thread starter macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
    #8
    No prob. I just need to get the Windows version and encode something.

    I should have a report in, at most, two hours.
     
  8. optophobia macrumors 6502a

    optophobia

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    Hudson MA
    #9
    Did you try Handbrake ?
     
  9. Shake 'n' Bake thread starter macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
    #10
    Mhm. That's what I'm using.
     

Share This Page