ading a second display to my macbook pro

Discussion in 'Mac Accessories' started by mrgreeneyes, Sep 2, 2008.

  1. mrgreeneyes macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #1
    hi, i bought a 20'' lcd display, and i wanted to know how can i have it act as the same desktop?

    like, i mean, on the macbok pro's screen, have firefox open, and on the second screen have itunes loaded, or a movie?


    thanks
     
  2. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #2
    System Preferences->Displays->Arrangement

    Uncheck "Mirror Displays"
     
  3. mrgreeneyes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #3


    i did uncheck "mirror displays"


    and on the second display it only shows the current background that i have on the macbook
     
  4. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #4
    Try dragging an open window from one display to the other.
     
  5. mrgreeneyes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #5
    still nothing.
     
  6. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #6
    Are you getting a Dock and menubar on both screens or just the MBP?

    When you go to System Prefs->Displays do you get a window on both screens?

    When you go to System Prefs->Displays->Arrangement does it show 2 displays? If so, in the Arrangement window drag the picture of the display that doesn't have the menubar so that it is to the right of the one that has the menubar. Then, open Safari on your MBP and drag the Safari window off the right hand edge of your MBP display, it should then appear on your other display.
     
  7. mrgreeneyes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #7
    i just figured it out, but, when i try to make a video full screen on the second display, it plays full screen on my macbook
     
  8. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #8
    What app are you watching the video in?
     
  9. mrgreeneyes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #9
    vlc
     
  10. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #10
    Drag the VLC window over to the other screen then double click on it to make it full-screen.
     
  11. mrgreeneyes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #11
    i did that, and it made the video full screen on my mac instead of the second display
     
  12. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #12
    Okay, with the video open in VLC go to the Video menu and look try changing the settings under the Video Device option.
     
  13. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #13
    You have to make your external the main display for full screen stuff to work on it.
     
  14. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #14
    No you don't. I quite happily have VLC running in full screen mode on my secondary display.
     
  15. rogersmj macrumors 68020

    rogersmj

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Location:
    Indianapolis, IN
    #15
    Yup. I also full-screen VLC frequently on my secondary display while working on the main one.
     
  16. mrgreeneyes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    Orleans,Canada
    #16
    it worked, i just had to make it play on screen #2
     

Share This Page