Adium does not connect to internet

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by faceman., Oct 12, 2010.

  1. faceman. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2010
    #1
    Hey i don't know whats wrong but i am not able to connect to any account using adium. I tried MSN id, gmail account. But it does not seem to connect and i cant see my contacts. It shows my status as Offline only.
    Please help. Appreciate it.
     
  2. stridemat Moderator

    stridemat

    Staff Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Location:
    UK
    #2
    If you temporarily turn your Firewall off, does that solve the problem?

    System Preferences > Security > Firewall.
     
  3. faceman. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2010
    #3
    No that also does not help. Same is the problem with iChat. Thanks still.
     
  4. stridemat Moderator

    stridemat

    Staff Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Location:
    UK
    #4
  5. faceman. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2010
    #5
    Whats a PRAM and how do i repair the permissions?
    Actually im connected to net over LAN and my college has barred certain websites too. Even MSN does not work. But Gtalk works fine on my friends computer.
    Is there any other way?
    Can i use winebottler to install GTalk on mac?
     
  6. stridemat Moderator

    stridemat

    Staff Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Location:
    UK
    #6
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_3 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7E18 Safari/528.16)

    http://support.apple.com/kb/ht1379 but I doubt this will work.

    Can any friends connect to Adium etc? My guess is that the college has blocked access.
     
  7. faceman. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2010
    #7
    They have Windows and use GTalk.:(
    Still thanks ill just check up the link.
     

Share This Page