Admin help!!!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by felix2008, Sep 13, 2008.

  1. felix2008 macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #1
    Urh, hi
    i really need some help with this admin account.
    i need to make another admin account but keep the old admin account because i'm using an account that is a admin account.
    please help, i cant use some of the programs that i got and some games dont work.

    HELP!!!
     
  2. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #2
    In system preferences any account can be given admin privileges.

    Go to System Preferences > "Accounts," and under the "Password" tab check "Allow this user to administer this computer."
     
  3. felix2008 thread starter macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #3
    The accounts tab isn't there, and alot of things are missing
     
  4. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #4
    Not the accounts tab, but the accounts button. From there, the checkbox I mentioned above should be under the "Password" tab.

    What is missing?
     

    Attached Files:

  5. felix2008 thread starter macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #5
    well none of that is there apart from a few of them
     

    Attached Files:

  6. sammich macrumors 601

    sammich

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Location:
    Sarcasmville.
    #6
    Looks like you aren't logged in as an Administrator. The settings for users will appear when you're logged in as admin.
     
  7. felix2008 thread starter macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #7
    i know, i want to make one, or hack into the admin account, or bypass the password because i really need to get one.
    i want to know, how to make an admin account, how to delete it, or make an un-admin account into one and how to undo that-without using an admin account
     
  8. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #8
    You'll have to reset the admin password using the system disks that came with your computer. link
     
  9. sickmacdoc macrumors 68020

    sickmacdoc

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Location:
    New Hampshire
    #9
    Am I correct to assume you are not the administrator of this machine as it would seem and trying to avoid talking to the real administrator? If so, I really doubt the real administrator would be too happy with you changing their password realistically.

    Better to ask them to set up an administrator's account for you if they agree you need one since if you do change that password you will not be able to set it back to the original without knowing what the original was. Kind of tough to explain that to the administrator.
     
  10. felix2008 thread starter macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #10
    yeah, i'm not an admin, i gotta bypass or make a whole new admin account without the admin actualy knowing. then i need to delete it when i need to.
    i need to do all this without the startup disks and without the admin.
     
  11. sickmacdoc macrumors 68020

    sickmacdoc

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Location:
    New Hampshire
    #11
    Well I think you are out of luck then- I have sure never seen a method (using Terminal or not) to set up an admin account without starting from a logged in admin account.

    This is one of the security concepts of OSX, as it would sure not be very secure if an admin could not determine who he/she wants accessing their machine after all.
     
  12. felix2008 thread starter macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #12
    cant you like put it into safe mode, like windows?
    i swear you could because the admin blocked nearly all of my games:D
    so if anyone, ANYONE know how....please!!!!
     
  13. Poeben macrumors 6502

    Joined:
    Jul 29, 2004
    #13
    You used to be able to do this from single user mode by modifying the netinfo db. Don't know how different it is in Leopard or Intel machines. That said, if you try to do such things odds are pretty good you will screw it up, then how will you explain that one to the admin?
     
  14. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #14
    There is a safe mode, however, it does not bypass any of the security measures.
     
  15. felix2008 thread starter macrumors newbie

    felix2008

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Location:
    Australia. :D
    #15
    dang....and i'm preaty sure apple wont help:D
    anywayz... ugh...i guess im out of luck then...:(
     
  16. JNB macrumors 604

    JNB

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Location:
    In a Hell predominately of my own making
    #16
    TBH, it sounds like you're asking for help to circumvent parental or work restrictions. If either of those happens to be the case, sorry, you won't find much help (or sympathy) here.
     
  17. design-is macrumors 65816

    design-is

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    London / U.K.
    #17
    Reading through this thread I was thinking the same thing... :rolleyes:

    If the admin doesn't want you too, no matter how unfair you may think it is, I think its tuff luck.
     
  18. Les Kern macrumors 68040

    Les Kern

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Location:
    Alabama
    #18
    Buy your own damned computer. And read the rules at this forum.
     
  19. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #19
    What you're asking for help in is no different than asking us how to make a copy of someone's house key without the master copy. Possible, but illegal.
     

Share This Page